Carlsberg Croatia Hajduku daje milijune, Slavenu „mrvice“

12:44h
0
110715-carlsberg

Koprivnička pivovara Carlsberg Croatia, tvrtka u danskom vlasništvu, ovih je dana postala ponosni sponzor Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk iz Splita.


Iz Hajduka i Carlsberga izvijestili su kako su u srijedu njihovi čelnici Hrvoje Maleš i Thomas Kure Jakobsen u Bijelom salonu na Poljudu „potpisali sponzorsku suradnju i namjeru izgradnje kvalitetnog partnerstva kojim će obogatiti navijačko iskustvo na utakmicama Hajduka”.

Carlsberg je poznat kao dugogodišnji sponzor slavnog Liverpoola i nogometne reprezentacije Engleske, a sad je u sklopu globalne strategije ulaganja u vrhunski nogomet pripremio i milijune za nogometni ponos Dalmacije.

Carlsberg dvije godine surađuje i s hokejašima Medveščaka, dok koprivnički profesionalni sportski klubovi nemaju neku osobitu razinu suradnje s pivovarom iz njihovoga grada.

Prema informacijama koje su se pojavile u javnosti, sa Slavenom Belupom Carlsberg ima „običan” sponzorski ugovor težak oko 50 tisuća kuna godišnje, dok s Podravkom Vegetom zasad nema uspostavljenu sponzorsku suradnju.

– Teško mi je komentirati poslovnu politiku druge kompanije. Očito su vidjeli marketinški potencijal u Hajduku i odlučili s njima potpisati suradnju. No, to ne mora značiti ništa loše za Slaven. Nadam se da će Carsberg i dalje sudjelovati u lokalnoj zajednici i ulagati u ovdašnji sport – izjavio je Zvonimir Šimunović, direktor Slavena Belupa.

Jasno, Slavenovim navijačima koji rado konzumiraju Pan i ostale proizvode Carlsbergove pivovare neće biti drago vidjeti da Danci Hajduku daju milijune, a Farmaceutima „mrvice”. No,. S druge strane, Carlsbeg u sponzoriranju Hajduka vidi svoju priliku za proboj na dalmatinsko tržište, na kojem navodno baš i ne stoji dobro. U Podravini se pak njihove pive konzumiraju tradicionalno, po inerciji…

čitam...