Kolegij gradonačelnika

Koji će biti kriteriji za dodjelu udžbenika u Križevcima?

10:00h
0
34. sjednica Kolegija // FOTO: Križevci.hr

Na sjednici Kolegija gradonačelnika ovog utorka raspravljalo se o  Kriterijima za dodjelu sredstava jednokratne pomoći za nabavku udžbenika i školske opreme za učenike osnovnih škola s područja Grada Križevaca.

Riječ je o definiranju kriterija pomoću kojih roditelji ili staratelji mogu ostvariti pravo na novčanu pomoć prilikom nabavke školskih udžbenika i školske opreme za učenike koji pohađaju osnovnu školu, a koji žive na području Grada Križevaca.

Gradonačelnik Branko Hrg istaknuo je kako usprkos obvezi uporabe udžbenika odabranih u 2014./2015. u naredne dvije školske godine, Grad nastoji pronaći adekvatno rješenje za roditelje sa slabijim primanjima.

Visina jednokratne novčane naknade za troškove nabavke ovisila bi o ostvarenom prosječnom prihodu po članu domaćinstva u prethodna tri mjeseca, pri čemu bi najveći iznos sufinanciranja iznosio 600 kuna po djetetu tamo gdje je prosječni prihod po članu domaćinstva do 1000 kuna, a najmanji iznos sufinanciranja iznosio bih 200 kuna tamo gdje je prosječni prihod po članu domaćinstva do 2.800,00 kuna. Mjera bi se odnosila i na djecu koja polaze školu van područja Križevaca, a žive na području grada.

U pogledu zamolbe Župe sv. Ana Križevci za donacijom sredstava, pročelnik Nervo istaknuo je kako će Grad Križevci sudjelovati u troškovima izvedenih radova na Crkvi u visini od 10% od ukupnog iznosa, odnosno sa 35.000,00 kuna.

Vezano za točku Razmatranje informacije o sklopljenim ugovorima o korištenju sredstava Ministarstva kulture spomenuta je isplata novčanih sredstava od strane spomenutog ministarstva za provedbu sedam projekata na području Grada Križevaca. Usvojene su i izmjene i dopune Plana nabave Grada Križevaca za 2016. godinu.

Na 34. sjednici Kolegija koju je sazvao gradonačelnik Branko Hrg prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Tomislav Katanović i Ivan Vuk, pročelnici Upravnih odjela Grada: Ana Lukačić-Lojen, Anđelko Nervo, Darko Masnec, predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić i potpredsjednica Renata Husinec.