vremenska prognoza

Čeka nas još jedna nestabilna noć, sutrašnje mise na otvorenom u Molvama pod malim pitanjem

Nakon padalina u noći, najavljene su i one poslijepodnevne koje bi trebale pasti poslije 13 sati. Temperatura neće rasti preko 23 stupnja Celzijeva. 

15:00h
0
Grmljavina
Foto: Ivan Brkić

Pred nama je vikend koji će obilježiti blagdan Velike Gospe koji pak eto pada u subotu. Nije bilo sreće da padne na neki radni dan i da ga provedemo doma. Ali što se može, ide se dalje. Prošlu noć obilježila je grmljavina s pokojim pljuskom, a pala je i tuča na kalničkom području.

U noći koja nam dolazi, ovoj s petka na subotu, opet nas čeka malo nestabilnosti. Prema DHMZ-u, najvjerojatnije će se sv. Ilija svojim kolima ponovno voziti po oblacima, a past će i nešto sitnija količina kiše. Svima je u fokusu subota prijepodne kad se u Molvama održava veliko slavlje blagdana Velike Gospe.

Fra Zdravko Tuba najavio kako će se Marija pobrinuti za lijepo vrijeme, no ono neće ipak biti prekrasno kakvo svi priželjkuju. Molvarski svećenik najavio je mise na otvorenom (u 9, 11, 16 i 19 sati) no ako vrijeme to ne dopusti onda će mise ipak biti u crkvi. Nakon padalina u noći, najavljene su i one poslijepodnevne koje bi trebale pasti poslije 13 sati. Temperatura neće rasti preko 23 stupnja Celzijeva.

Što se tiče koprivničkog i križevačkog područja, situacija je gotovo identična. Temperatura neće prelaziti 23, a poslijepodne bi se trebao spustiti i pokoji pljusak.

Nedjelja će u cijeloj županiji biti sunčana i bez padalina, te se neće dogoditi temperaturni ekstremi, više od 28 stupnjeva živa ne bi trebala ići.