22.3 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Očuvanje tradicije

Čelni ljudi grada ugostili predstavnike Zimske škole hrvatskog folklora, stigla i Amerikanka Ann Lebar: Svoj godišnji provodim ovdje
Č

Svečani završni i slavljenički koncert polaznika ŠHF-a održat će se u subotu, 12. siječnja u 20.00 sati u Domu mladih Koprivnica, Hrvatske državnosti 10.

Ne propustite

U koprivničkoj Gradskoj upravi održan je prijem za predstavnike Hrvatske matice iseljenika i edukatore u Zimskoj školi hrvatskog folklora. Dočekali su ih Melita Samoborec i Ksenija Ostriž, zamjenice gradonačelnika, te predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal. Zimska škola hrvatskog folklora provodi se od 3. do 12. siječnja 2019. godine, a ujedno se slavi 25 godina organizacije ovog programa pod okriljem Hrvatske matice iseljenika.

Predstavnici Škole folklora došli su iz Švicarske, Australije i Sjedinjenih Američkih Država, kazali su kako se osjećaju vrlo dobrodošlo u Koprivnici i iznimno su zadovoljni programom, u kojem sudjeluju već godinama.

– Ako ne bi bila zadovoljna, ne bih došla. Prošle godine sam dobila novi posao i imam 15 dana godišnjeg odmora. Tih 15 dana, ja sam tu, tako da mi to puno znači – izjavila je Ann Lebar iz Milwaukeeja u SAD-u.

Škola hrvatskoga folklora namijenjena je ponajprije obrazovanju voditelja i članova hrvatskih folklornih i tamburaških sastava u hrvatskom iseljeništvu i među pripadnicima hrvatskih zajednica koje žive u susjednim zemljama te u domovini, ali okuplja sve ljubitelje hrvatskoga folklora iz Lijepe naše i svijeta.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ovaj dugogodišnji projekt Hrvatske matice iseljenika, koji započinje 3. siječnja 2019. u Koprivnici, održavat će se deset dana u Dvorani Branimir i u Hotelu Podravka.

– Ovdje nam je lijepo, vidimo da i Grad i Županija žive sa ovom školom, da smo ovdje rado viđeni gosti, mada se mi više i ne osjećamo kao gosti. Vrlo značajno je da je ovo 25. obljetnica Škole u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i mi ćemo u Domu mladih, 12. siječnja, imati zapravo svečarski koncert – istaknuo je voditelj Škole Andrija Ivančan.

Kroz ovaj projekt ostvaruju se i važni ciljevi Hrvatske matice iseljenika: očuvanje, jačanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture i hrvatskog nacionalnog i etničkog identiteta u hrvatskom iseljeništvu, među pripadnicima hrvatskih zajednica izvan domovine i kod Hrvata u Bosni i Hercegovini te povezivanje raseljene i domovinske Hrvatske.

Svečani završni i slavljenički koncert polaznika ŠHF-a održat će se u subotu, 12. siječnja u 20 sati u Domu mladih Koprivnica, Hrvatske državnosti 10. Ulaz je besplatan i svi ljubitelji hrvatskog folklora dobro su došli!

Partneri Škole hrvatskog folklora su Grad Koprivnica, domaćini KKŽupanija i Hotel Podravina, a Podravka je donirala školski materijal.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

za sve prilike

Jesu li tenisice modni klasici?

Kada netko spomene modne klasike, tenisice sigurno nisu prva asocijacija. No, kada malo bolje promislite, tenisice su proteklih sezona...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti