-0.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zrno nade za nas mlade

Centar Svitanje organizirao Dan otvorenih vrata: Cilj je podići svijest javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina
C

Zahvaljujući navedenom projektu, Centar Svitanje po prvi puta provodi uslugu poludnevnog boravka u gradu Đurđevcu

Ne propustite

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje iz Koprivnice, prošle je subote organizirao Dan otvorenih vrata ispred Gradske tržnice.

Navedenom aktivnošću, Centar Svitanje je upoznao širu koprivničku javnost s važnošću pružanja deinstitucionalnih oblika skrbi, te važnošću dostupnosti i organizacije u lokalnoj zajednici.

Bila je to prilika da zaposlenici Centra sve zainteresirane upoznaju s tijekom provedbe ESF projekta „Zrno nade za nas mlade,“ za čiju su provedbu osigurana bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

Razdoblje provedbe projekta je do 30.6.2023. godine, ukupan iznos bespovratnih sredstava je gotovo 5 milijuna i 400 tisuća kuna, više od 700.000,00 EUR, od kojih je 85 % osigurano od strane Europske unije, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

– Organizacijom Dana otvorenih vrata Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje, cilj nam je podići svijest javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina s naglaskom na pravo na život u zajednici – kažu iz Centra.

Zahvaljujući navedenom projektu, Centar Svitanje po prvi puta provodi uslugu poludnevnog boravka u gradu Đurđevcu, a od 19. travnja prošle godine usluga se pruža za dvije korisničke skupine djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te za djecu s problemima u ponašanju.

– Veseli nas što je naš projekt prepoznat i od Koprivničko-križevačke županije, kao i od Grada Koprivnice, čiji su nam se predstavnici također pridružili. Iznimno nas raduje što provedbom ovoga projekta, našim najmlađima, ali isto tako i njihovim roditeljima naše usluge postaju još dostupnije – zaključuju u Centru Svitanje.

EU, ESF lenticaZrno nade za nas mlade - logo

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZADNJA UTAKMICA

Uzavrelo je na Apašu usprkos niskim temperaturama, evo tko je sve došao na tekmu Slaven Belupa i Dinama

Na koprivničkom Apašu Slavenaši upravo igraju protiv Dinama. Danas je na rasporedu posljednja utakmica 17. kola domaćeg nogometnog prvenstva. Podravske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti