PRIPREMA ZA IDUĆU GODINU

Centri kompetentnosti u podravsko-prigorskim gradovima sredinom veljače kreću s radom, matematika pobudila najveći interes

Dogovoren je kurikulum od 30 nastavnih sati po predmetu.

15:33h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Ravnatelji gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Fran Galović Koprivnica, s voditeljima županijskih stručnih vijeća osnovnih i srednjih škola okupili su se u Županijskoj upravi na sastanku sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Anom Mušlek.

Centar kompetentnosti koji bi s radom trebao započeti sredinom veljače bio je tema njihova razgovora. A. Mušlek pritom je predstavila rezultate prijava za centre prema područjima pohađanja koji su pristigli tijekom siječnja. Dakle, stoji na službenim županijskim stranicama, od 327 prijava najviše zainteresiranih jest za matematiku (149), pa kemiju (92), biologiju (55) i fiziku (31). Očekivano, u Koprivnici je najveći broj prijava, njih 156, dok je u Križevcima 107, a u Đurđevcu 64.

– Treba uzeti u obzir da su neki učenici prijavljivali više predmeta koje žele pohađati, tako da se brojčano stanje odnosi na broj prijava, a ne na broj učenika. Proveli smo brojne pripremne aktivnosti u pogledu informiranja i afirmacije centara koji će ove godine iznimno s radom krenuti u veljači i s nešto manjim fondom nastavnih sati. Ovo je priprema podloge za iduću školsku godinu u kojoj će centri krenuti puno prije i s puno većim fondom sati – kazala je pročelnica A. Mušlek.

Dogovoren je kurikulum od 30 nastavnih sati po predmetu.

– Nužno je kreirati i uskladiti kurikulume iz predmetnih područja kako bi imali ujednačeni rad i kvalitetu rada u sva tri centra. Očekujemo da će centri ubrzo steći svoju prepoznatljivost te da će učenici koji će pohađati nastavu ostvarivati dobre rezultate na državnim natjecanjima i državnoj maturi. Dugoročno gledajući, neki od njih će se nakon završetka studija sigurno vratiti u županiju i ovdje razvijati svoju poslovnu karijeru u strukama koje su nam deficitarne – kazao je Ljubić.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija

čitam...