Četiri proizvađača iz županije na Međunarodnom pčelarskom sajmu u Gudovcu

12:26h
0

Sedmi Međunarodni pčelarski sajam, koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja uz supokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, održava ovog vikenda u Gudovcu pored Bjelovara nudi niz zanimljivosti, od kojih možemo izdvojiti tri cjeline: izložba i prodaja meda i proizvoda od meda, izložba i prodaja pčelarske opreme te edukativni dio.

 

Ovogodišnji sajam posvećen je medijskom pokrovitelju, listu “Hrvatska pčela”, koji ove godine slavi 130 godina kontinuiranog izlaženja. 

Na 2.000 m² sajamskog prostora, svoje će proizvode predstaviti oko stotinu izlagača, te se očekuje da će sajam posjetiti više od sedam tisuća posjetitelja iz Republike Hrvatske i okolnih zemalja.

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, na sajmu će izlagati četvero izlagača – proizvođača meda, proizvoda od meda i drugih pčelinjih proizvoda, te opreme u pčelarstvu s područja Koprivničko-križevačke županije. To su OPG IVANČICA PRILIKA, Đurđevac, ZDENKINI MEDENJACI – svjećarski i medičarski obrt u vlasništvu Berislava Vrbana iz Koprivnice, KUKI-PAL – obrt za trgovinu i proizvodnju potpaljivača i svijeća u vlasništvu Vjekoslava Kukeca, također iz Koprivnice te OPG ANDREJA GROŠEK, iz Glogovca.

Nastup na sajmu za izlagače iz Koprivničko-križevačke županije je besplatan. Troškove izlaganja u potpunosti financira PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.