Akcija spremni za školu

Četvero školaraca je tijekom akcije udruge Kopriva dobilo sve što im treba za školu

13:57h
0
Akcija udruge Kopriva // Foto: Matija Gudlin

O akciji se pročulo i u Rijeci, odakle je sestrama iz obitelji uključene u ovu akciju stiglo novo prijenosno računalo.

Koprivnička udruga Kopriva tijekom kolovoza je provela humanitarnu akciju naziva Spremni za školu, u kojoj su građani pomogli četvero školaraca iz dvije obitelji težeg imovinskog stanja.


Cilj akcije bio je potaknuti građane na humanitarno djelovanje, kako bi školarci početak škole dočekali opremljeni školskim priborom i opremom.
Održana je i kreativna radionica te su postavljena četiri štanda za prikupljanje donacija.

Šest volontera udruge je kroz sve aktivnosti akcije, od same pripreme radionica do dostave same pomoći, odradilo preko 60 sati volonterskog rada.

– Jako smo zadovoljni odazivom građana, a posebno nas je razveselilo što su se u akciju doniranja uključila i djeca te je skupljena velika količina pribora i školske opreme. Prikupljeno je i nešto odjeće, obuće i igračaka. O akciji se pročulo i u Rijeci, odakle je sestrama iz obitelji uključene u ovu akciju stiglo novo prijenosno računalo – ispričao je Ivan Funtek, predsjednik udruge.

U akciji je prikupljeno 2020 kuna, a djeca su dobila sve što im nedostaje – patike, trenirke, čarape i jakne. Tako je cjelokupan rezultat akcije procijenjen na vrijednost od 3600 kuna.

Udruga Kopriva humanitarne akcije provodi od svojih početaka djelovanja te su ih do sada organizirali više od 10.
Od ove godine humanitarne se akcije održavaju u sklopu projekta M.A.K.S., Mladi, aktivni, kreativni, solidarni, koji je podržan od strane Grada Koprivnice.

Iz Koprive su zahvalili svima koji su na bilo koji način sudjelovali u akciji i svojim donacijama pomogli da bude uspješna.

čitam...