Četvrti križni put na otvorenom župe sv. A. Padovanskog u Koprivnici

08:02h
0

Župa sv. Antuna Padovanskog i ove godine, već tradicionalno, organizira križni put na otvorenom, po ulicama župe. Križni put, četvrti po redu, biti će na Cvjetnu nedjelju 24. ožujka 2013.

Oko 7 kilometara dugačak hod vjernici će započeti u dvorištu samostana kod vanjskog oltara u 15.30 sati. Kretat će se Reberinskom, Oružanskom, Sajmišnom, Bjelovarskom, Gospodarskom, Goričkom, Magdalenskom, Starogradskom i Franjevačkom do župne crkve.

Koprivnička župa sv. Antuna Padovanskog ove godine obilježava 30 godina djelovanja, stoga će postaje križnog puta čitati predstavnici svih skupina koje djeluju u župi.
„Upravo te skupine živi su krugovi župe, a samim time i Crkve, koji doprinose učvršćivanju vjere i povezivanju u Isusu Kristu te u kojima se uči poštivati i ljubiti bližnje kako nam to zapovijeda sam Gospodin.”, poručio je fra Krunoslav Albert, župni vikar ove župe.

Križni put završit će euharistijskim slavljem u franjevačkoj crkvi u 18.30 sati, a u slučaju lošega vremena se ne odgađa nego će biti u crkvi.