POTVRĐENE NAJAVE

Cijela Hrvatska u crvenom na novoj korona-karti, Beroš: Izlaz je u većem broju cijepljenih

Ministar zdravstva Vili Beroš na svojem je Twitter profilu objavio kako je situacija dijelom rezultat "necijepljenja i nepridržavanja epidemioloških mjera."

13:47h
0
Foto: Ivan Balija
Vili Beroš // Foto: Ivan Balija

Kao što je najavljeno, cijela je Hrvatska u crvenom na novoj korona-karti koju je objavio Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti. Isto vrijedi za velik dio zapadne Europe.

Podsjetimo, broj zaraženih koronavirusom posljednjih se tjedana znatno povećao. U posljednja 24 sata, primjerice, bilježimo 941 novi slučaj na razini cijele zemlje. U Koprivničko-križevačkoj županiji, objavili smo, potvrđena su 22 nova slučaja.

Inače, crvena boja znači stopu od 75 do 200 u rasponu od 14 dana, s udjelom pozitivnih većim od četiri posto te područja u kojima je stopa zaraženih od 200 do 500 u istome periodu, a tamnocrvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500. Novu mapu ECDC objavljuje svaki četvrtak.

Ministar zdravstva Vili Beroš na svojem je Twitter profilu objavio kako je situacija dijelom rezultat “necijepljenja i nepridržavanja epidemioloških mjera”, te dodao kako je “izlaz u što većem broju cijepljenih čime se podiže razina zaštite svih.”