Cijena plina neće se mijenjati za većinu koprivničkih domaćinstava

07:42h
0
Ilustracija

Pred kraj prosinca Vlada je donijela novu metodologiju izrade tarifnog sustava za naplatu plina, prema kojem je uvedeno po 12 kategorija potrošača u grupama domaćinstava i gospodarstva. Koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak kaže da je gradski distributer, tvrtka Koprivnica Plin, tu metodologiju prilagodio prosječnoj potrošnji na svojem području, te uveo pet kategorija potrošača.

– Do sada su sva kućanstva bila u jednoj kategoriji, a sada prema ovoj novoj klasifikaciji imamo ih pet; znači Vlada je donijela 12 a mi imamo pet prema potrošnji koju smo gledali. Bitno je reći da su najveće kategorije u koje spadaju naši sugrađani, gdje je cijena plina 3,63. To je 1., 2. i 3. kategorija, znači to je potrošnja plina do 50 tisuća kubika godišnje4 – izjavila je gradonačelnica Želježnjak. 

U te tri grupe spada oko 90% koprivničkih domaćinstava i njima se cijena prostornog metra plina neće mijenjati, veli gradonačelnica Želježnjak, ali i naglašava kako je važno da potrošači daju očitati stanje brojila, kako bi bili svrstani u odgovorajuću kategoriju potrošnje, jer će inače biti razvrstani prema procjeni. Ipak, napomenula je, na dodijeljenu kategoriju postoji pravo žalbe.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...