Cijev na vodovodu pukla zbog starosti, hidrauličkog udara i zamora PVC materijala

10:19h
0
Ilustracija: www.kcvode.hr

U utorak u 17.38 sati došlo je do puknuća magistralnog cjevovoda DN 350 u Ivanjskoj ulici u Koprivnici. Kvar na vodoopskrbnoj mreži detektiran je u nadzorno upravljačkom sustavu kao nagli pad tlaka u vodoopskrbnom sustavu, a kvar je dojavljen i iz centra 112, te su u 17.50 dežurne ekipe Koprivničkih voda izašle na teren i započele sa akcijom zatvaranja magistralnog vodovoda.

Nakon prekida istjecanja vode i zatvaranja magistralnog vodovoda te stavljanjem u pogon alternativnih dobavnih pravaca pitke vode, u 18.25 uspostavljena je normalizacija vodoopskrbe i tlaka u vodoopskrbnom sustavu.

Zbog intenziteta kvara u vodoopskrbnom sustavu došlo je do pada tlaka, što su osjetili korisnici vodnih usluga na većem dijelu uslužnog područja, a u samom sustavu registrirano je veće istjecanje vode.

– Sanacija kvara započeta je odmah, te će se nastaviti tijekom današnjeg dana. Predviđen završetak sanacije kvara na vodoopskrbnoj mreži je danas oko 13 sati, a za vrijeme trajanja sanacije kvara nije bilo i neće biti poremećaja u vodoopskrbi, te će svi korisnici na uslužnom području imati standardnu isporuku vodne usluge. Uslijed kvara došlo je do poplavljivanja poljoprivrednih površina i prometnice u ulici Ivanjska cesta te nije zabilježena veća materijalna šteta – izvijestio je Tomica Blažek, voditelj radne jedinice vodoopskrba u Koprivničkim vodama.

Nakon zatvaranja istjecanja vode na mjestu kvara pristupilo se sanaciji i pranju prometnice te je uspostavljena i normalizacija prometa koji se danas zbog sanacije kvara odvija jednim kolničkim trakom.

– Magistralni cjevovod u ulici Ivanjska cesta izgrađen je 1974. godine, a do kvara na cijevi javne vodoopskrbne mreže došlo je zbog starosti, pojave hidrauličkog udara, te zamora PVC materijala uslijed prometnog opterećenja – objasnio je Blažek.