cro race

Ponajbolji svjetski biciklisti i ove godine voze kroz Podravinu, cilj prve etape je u Ludbregu, a dolazi i aktualni pobjednik Tour de Francea

CRO Race okupit će najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će voziti trasu dugu preko tisuću kilometara u šest etapa diljem Hrvatske

19:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koja će se voziti od 27. rujna do 2. listopada bit će najjača dosad. Poručili su to organizatori i dodali da u Hrvatsku dolaze neke od najjačih UCI WorldTeam timova. Preciznije rečeno, šest ih dolazi iz najvišeg ranga Svjetske biciklističke federacije, a među njima su poznata biciklistička imena od kojih su neki pojedinci pobjednici slavnog Tour de Francea.

Odnosi se to na Danca Jonasa Vingegaard, koji vozi za Jumbo Vismu, a koji je ovogodišnji pobjednik Tour de Francea. U šest etapa, odnosno šest dana, po Hrvatskoj će voziti svjetske biciklističke zvijezde iz Europe, Azije, Amerike i Australije, a proći će trasu dugu preko tisuću kilometara.

– Ljubitelji biciklizma moći će uživati u nastupu 20 timova, a čitavu će Hrvatsku pretvoriti u sportsku arenu i kroz vrhunsko sportsko natjecanje gledateljima opet pokazati raskošne prizore kontinenta i obale – poručuju organizatori.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Već tradicionalno, CRO Race kreće iz Osijeka, domaćina prve etape, koja ove godine završava u samom Centru svijeta, Ludbregu. To, pak, znači da će ponajbolji svjetski biciklisti ponovno voziti kroz cijelu Podravinu, a kao i lani, proći će kroz Koprivnicu. Točnije, vozit će podravskom magistralom i proći će uz gradsko groblje prema Ludbregu, a publika će ih moći pozdaviti uz stazu.

Preostale etape redom su Otočac – Zadar, Sinj – Primošten, Biograd na Moru – Crikvenica, Opatija – Labin i Sveta Nedelja – Zagreb.

Kao što smo već naveli, najavljeno je kako ove godine dolaze neke od najboljih biciklističkih ekipa poput timova Trek-Segafredo, Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious i ostalih. Neka od zvučnijih imena su Phil Bauhaus, Damiano Caruso i Matej Mohorič iz Bahrain Victoriusa, kojem se ove godine pridružio i Hrvat Fran Miholjević. Sudjelovat će i poznati Bernal Gomez, Castroviejo, Kwiatkowski, Thomas, Viviani i brojni drugi vrhunski biciklisti.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija