CISV i ove godine planira niz aktivnosti

07:56h
0
Sa CISV treninga u Koprivničkim Bregima
Sa treninga CISV-a // Foto: arhiva

Članovi CISV Hrvatska, JB – junior branch organizirali su posljednjeg vikenda u prosincu 2013, CISV trening pod nazivom Med Nights. Sudionici iz 11 država (Hrvatske, BiH, Makedonije, Austrije, Alžira, Turske, Poljske, Libanona, Grčke, Belgije, Njemačke), njih 40-ak, tri su dana bili smješteni u prostorima osnovne škole u Koprivničkim Bregima uz podršku Koprivničko-križevačke županije i zamjenika župana Ivana Pala te ravnateljice osnovne škole Karoline Vidović.

– Cilj treninga bilo je upoznavanje drugih kulturnih tradicija i nacionalnih vrijednosti s naglaskom na stvaranje timova bez obzira iz kojeg govornog područja ili društvenog miljea dolaze – istaknula je Mirjana Jarnjak iz CISV Croatia Trustee, najavljujući kako CISV Hrvatska u 2014 planira brojne aktivnosti u Hrvatskoj i na međunarodnoj razini.

I ove će se godine organitzirati obilježavanje Earth Day-a, Peace One Day-a, Mosaic  program s temom raznolikost koja je i tema CISV-a za 2014. Od ljetnih programa članovi će sudjelovati na sljedećim programima:

– Step Upu, gdje sudionici preuzimaju odgovornost planiranja i održavanja aktivnosti, svaki se kamp koncentrira na jednu temu koju obrađuje. Predstavlja se i potiče razumijevanje između različitih kultura, potiče se timski rad, nesebičnost, izgrađuje samopouzdanje. Održava se u Firenci, Italiji od 18. srpnja do 09. kolovoza, a sudjeluju dvojica dječaka te dvije djevojčice od 14 godina, u pratnji voditelja starijeg od 21.

– Seminar Campu, gdje sudionici sami osmišljavaju aktivnosti, potiču se da razvijaju i stvaraju stavove. Omogućava se suživot s mladim ljudima u grupi gdje se preispituju vlastiti motivi, dobija se uvid u vlastito ponašanje i ponašanje drugih, uči se prihvatiti sukob kao dio svakodnevnog života te se uči kako ga rješavati na miran i nenasilan način. Održava se u Cortini, Italija od 19. lipnja do 09. srpnja, a sudjeluju po jedan dečko i djevojka, starosti 17, 18 godina.

– Youth meetingu, gdje je cilj da se istakne važnost međukulturalnih problema, da se potakne daljnje sudjelovanje u CISV organizaciji,  istakne važnost njenog rada, razviju kod pojedinca vještine vođe i organizatora. Održava se u Forli, Italija od 12. srpnja do 26. srpnja, a sudjelovat će delegacija od šestero 14/15-godišnjaka, u pratnji voditelja starijeg od 21 godinu.

– S obzirom da ima još nepopunjenih mjesta pozivamo sve zainteresirane da dođu u prostorije P.I.P.A. u Domu Mladih u Koprivnici 08. veljače u 10 sati kako bi upoznali našu organizaciju i zajedno se s nama zabavljali i učili – napomenula je Jarnjak.