-5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Na treningu OMG! Youth at the Museums

Članica i volonterka Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice u sklopu Erasmus + programa posjetile Španjolsku

U programu održanom u Valenciji predstavnice Helena Kušenić i Rajka Bagarić su predstavile djelovanje Udruge i Muzeja grada Koprivnice.

Ne propustite

Članica i volonterka Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice sudjelovale su od 16. do 21. listopada u Španjolskoj na treningu OMG! Youth at the Museums u sklopu Erasmus + platforme koji je bio namijenjen muzejskim djelatnicima – kustosima, pedagozima, ali i svima koji rade s mladima (učiteljima, profesorima, predstavnicima udruga mladih), kao i studentima.

- Oglas -

Ciljevi ove neformalne edukacije utemeljeni su na razvoju suradnje, sinergije i umrežavanja između muzeja i mladih, razmjeni iskustava među onima koji rade s mladima, poticanju shvaćanja muzeja kao prostora otvorenom mladima, istraživanju barijera koje mlade odvraćaju od muzeja i istraživanju potencijalnih strategija te na propitivanju metode neformalnog učenja kao potencijalnih alata za privlačenje mladih u muzeje.

U programu održanom u Valenciji predstavnice Helena Kušenić i Rajka Bagarić su predstavile djelovanje Udruge i Muzeja grada Koprivnice. Način funkcioniranja Udruge i Muzeja predstavljen je 17. listopada u obližnjem parku kad su polaznicima ukratko pojasnile misiju i viziju obje organizacije s posebnim osvrtom na ciljane skupine i aktivnosti za mlade. Pritom su nezaobilazni proizvodi Inovativnog koprivničkog socijalnog centra u nastajanju KopriVITA oduševili polaznike koji su uživali u keksićima s tijestom od koprive i punjenjem od čokolade, dok su tjesteninu s veseljem ponijeli svojim kućama.

Sudionici su, između ostalog, posjetili i Nacionalni muzej keramike u Valenciji smješten u reprezentativnom prostoru nekadašnje palače, koja je arhitektonski izvrsno prilagođena svim posjetiteljima. Nakon razgleda muzeja koji je uključivao reprezentativnu zbirku keramike i raznovrsnih umjetnina muzejska pedagoginja Muzeja je upoznala sudonike s aktivnostima koje ona provodi te o posjetiteljima i izazovima s kojima se susreće. Rad na terenu, odnosno istraživanje ulica i ritma grada i života Valencije kroz direktnu komunikaciju s mladima o razlozima njihova (ne) posjećivanja muzejskih programa bio je posebno zanimljiv.

- Oglas -

Svi sudionici su dobili tzv. Youthpass certifikat koji osim potvrde sudjelovanja služi i kao potvrda o postignutim i razvijenim kompetencijama. Nakon ovog putovanja potvrđena je činjenica kako se većina muzeja diljem svijeta bori s istim problemima poput nedostatka prostora, financija i osoblja, iako su mnogostruko veći i financijski jači od koprivničkog muzeja, ali i unatoč tome u aktivnostima ne prednjače.

Programi Erasmus + platforme pravo su mjesto za stvaranje novih prijateljstava, ali i poslovnih poveznica za ostvarenje budućih zajedničkih suradnji i inovativnih projekata u cilju stvaranja nove generacije posjetitelja (OMG = Other Museum Generation).

– Troškove smještaja i petodnevnog treninga pokrila je španjolska Nacionalna agencija dok je hrvatska Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokrila troškove putovanja – poručuju iz Udruge Bolje sutra.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

polarna liga

Tija Požgaj jača od konkurencije i vjetra, u Prelogu ponovno završila na prvom mjestu

Nema tjedna u kojem nas Tija Požgaj, mlada koprivnička atletičarka, ne obraduje nekim rezultatom, koji je uglavnom vezan za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti