Poludjeli tata

Na članice obitelji bacao cjepanice, a potom izlio dvije litre goriva na peć i uzrokovao požar

Izlio je dvije litre goriva na peć u dnevnom boravku, posljedično čemu je plamen zahvatio jednu stolicu i nekoliko krpa. Potom je izišao na dvorište i vikao na sina koji je gasio vatru.

12:00h
0
Ilustracija // Foto: ingimage

Oca petero djece iz Reke Prekršajni sud u Koprivnici proglasio je krivim za prekršaj Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te mu uvjetno dosudio kaznu zatvora od deset dana.


Okrivljeni 55-godišnjak 26. veljače oko 12.30 sati, u obiteljskoj se kući nasilnički ponašao, verbalno napadajući suprugu i kćer i bacajući za njima cjepanice.

Međutim, ispadu bijesa tu nije bio kraj pa je još izlio i dvije litre goriva na peć u dnevnom boravku, posljedično čemu je plamen zahvatio jednu stolicu i nekoliko krpa. Potom je izišao na dvorište i vikao na sina koji je gasio vatru.

Prema okrivljeniku primjenjuje se uvjetna osuda, tako da se kazna zatvora neće ostvariti, osim ako okrivljenik u roku šest mjeseci od dana pravomoćnosti presude, ne počini prekršaj za koje bi mu bila izrečena ista ili teža kazna od ove uvjetne.

Okrivljenik se oslobađa od plaćanja paušalnih troškova postupka, a stranke se se odrekle prava na žalbu slijedom čega je presuda postala pravomoćna.

čitam...