Crazy Hill Trail u Ludbregu

Članovi AK Koprivnica zajedno s 400 natjecatelja nastupili na ovogodišnjoj utrci suhim ‘ludim bregima’

Kao i svake godine, snage su se omjerile na dvije staze – Blue duljine 16 kilometara, te Red koja iznosi 34 kilometra.

07:56h
0
Crazy Hill Trail 2018 // Foto: 3sporta.com
Ilustracija // Foto: 3sporta.com

U “centru svijeta“ nedaleko Koprivnice – Ludbregu, u nedjelju je sad već tradicionalno održan jedan od prvih kontinentalnih trailova u sezoni – Crazy Hill Trail. Na utrci, na kojoj ljubitelji traila vole testirati svoju kondiciju nakon zimske baze, a prije ostvarenja velikih planova u nadolazećoj sezoni, nastupilo je 400-tinjak natjecatelja. Među njima, našla su se i četiri člana AK Koprivnica.

Kao i svake godine, snage su se omjerile na dvije staze – Blue duljine 16 kilometara, te Red koja iznosi 34 kilometra. Među 147 muškaraca, na kraćoj stazi sa 415 metara uspona, nastupio je Benyamin Vuk te zauzeo 11. poziciju. U cilj je utrčao nakon 1:18 sata na stazi, sa tempom 4:53 min/km. Time je završio kao šesti u kategoriji M35.

Ostala tri člana koprivničkog atletskog kluba nadmetala su se u konkurenciji 115 muškaraca, na duljoj stazi koja je iznosila i 1000 metara uspona. Marko Jertec i Zvonimir Prosenjak u cilj ulaze sa sekundom razmaka, nakon 3:22 sata u utrci, te zauzimaju 32. i 33. mjesto. Također, time postaju deveti i deseti u kategoriji M35. Gotovo sedam minuta više trebalo je Matiji Antolašu za njegova 34 kilometra. Tako, završava kao 41. među muškima, a 13. u kategoriji M35.

Jedina razlika ovogodišnjeg profila staze u odnosu na prijašnje godine, bila je u suhoći, a time i vrsti terena. Naime, utrka “ludim bregima“ postala je poznata kao najblatnija hrvatska utrka u sezoni te su se iz godine u godinu noge čupale iz blata, izuvajući se iz tenisica, a lani je još dodatno sve začinila i snježna “bljuzga“. Međutim, protekle nedjelje ljubitelji kaljužanja ostali su kratkih rukava, u pravom smislu riječi. Osim nešto jačeg i neugodnijeg vjetra, vrijeme i teren bili su suhi, s blatom u tragovima, a temperatura dovoljno visoka za trčanje u kratkim rukavima.

čitam...