Članovi udruge Allegro uspješno predstavili projekt Ljetne škole Koprivnica u Beogradu

09:15h
0
Članovi Allegro tima predstavljaju Ljetnu školu gitare Koprivnica

Članovi „Allegro tima“, Davorka Maronić-Posavec, Karolina Rumenović i Dalibor Posavec, uspješno su prezentirali projekt Udruge gitarista klasične gitare Allegro Koprivnica : „Ljetna škole gitara Koprivnica 2012.“ na VI. Kongresu Asocijacije Klasičnih gitarista Jugoistočne Europe koji se održao u Beogradu od 18.-20.11.2011. te se na njemu predstavilo 28 festivala/događanja iz 11 zemalja (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Turska, Bugarska, Mađarska, Rumunjska, Grčka, i Hrvatska)


Tijekom Kongresa održana je polusatna prezentacija projekta Ljetne škole gitare Koprivnica gdje je uz sam projekt predstavljen i Grad Koprivnica kao glavni pokrovitelj škole, kao i ostale tvrtke koje podržavaju rad udruge Allegro: Podravka, Jadransko osiguranje, Sunčano selo Jagnjedovec, Hartmann, kao i niz drugih manjih tvrtki i institucija. Predstavljen je i rad Udruge Allegro u posljednjih 12 mjeseci te je ostvaren niz kontakata koji će rezultirati gostovanjem eminentnih gitarista u Koprivnici kao i nastupom naših gitarista na međunarodnim događanjima širom Jugoistočne Europe.

Članovi ASEG-a na kraju kongresaUmjetnički direktor i voditelj Ljetne škole gitare je profesor Antonio Rumenović, a u radu mu asistira student gitare Vanja Posavec. Ljetnu školu gitare Koprivnica 2012. polaziti će 16 učenika u dva termina. Za Ljetnu školu postoji izuzetno veliki interes te je već sada rezervirano više od polovice raspoloživih kapaciteta što je veliko priznanje svim članovima Allegra koji su uključeni u rad škole.

Direktor Ljetne škole gitare i predsjednik Udruge Allegro, Dalibor Posavec, koji je osmislio koncept Ljetne škole gitare Koprivnica, s ponosom ističe da je u zaključcima rada Kongresa, Koprivnica istaknuta kao primjer odlično organiziranog projekta te je prezentacija o Udruzi i samom projektu Ljetne škole gitare istaknuta daleko najboljom na Kongresu i to od strane festivala koji imaju svjetski značaj i dugogodišnju tradiciju organiziranja gitarističkih događanja.

Svi zainteresirani mogu pregled rada Udruge Allegro vidjeti i na web stranicama Udruge gitarista klasične gitare Allegro: www.allegro.com.hr.

čitam...