trodnevni kamp

FOTO Članovi Udruge Mali princ posjetili Tuheljske Toplice

09:58h
0
Korisnici Udruge Mali princ u Tuheljskim Toplicama // Foto: Udruga Mali princ

U radu kampa sudjelovali su predstavnici 20-tak udruga osoba s intelektualnim teškoćama iz cijele Hrvatske.

U organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, a u okviru trogodišnjeg programa financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u razdoblju od 25. do 27. studenog 2016. u Tuheljskim Toplicama održan je kamp Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove.

U radu kampa sudjelovali su predstavnici 20-tak udruga osoba s intelektualnim teškoćama iz cijele Hrvatske. Ispred Udruge Mali princ iz Đurđevca sudjelovali su korisnici Petra Štefan, Maja Mikuldaš i Josip Ređep, predsjednica Udruge Kristinka Štefan, zaposlenica Danijela Zrakić i roditelji Božica Mikuldaš, Ivka i Ignac Ređep.

Kroz trodnevni susret predsjednica i zaposlenica Udruge prisustvovale su edukacijama o zakonskim odrednicama u pružanju socijalnih usluga, značaju aktivne podrške osobama s intelektualnim teškoćama u pružanju usluga, te problematici i prijedlozima za poboljšanje pružanja podrške i usluga.

Roditelji su sudjelovali u kreativnoj radionici izrade čestitki i ukrasnih predmeta, dok je za korisnike bila organizirana radionica samozastupanja Kakav oblik podrške trebam u svakodnevnim aktivnostima. Upoznali su i rad nekoliko Udruga iz cijele Hrvatske kroz prezentacije i predstavljanje.

Naravno, dio vremena proveli su u opuštanju u prekrasnim bazenima Hotela Well u kojem su bili smješteni, a subotnja večer iskorištena je za ples uz živu muziku za gotovo 200-tinjak sudionika ovog susreta.

čitam...