Članovima županijske udruge slijepih predstavljena nova pomagala

13:13h
0
Članovi Udruge slijepih na prezentaciji

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije organizirala je prezentaciju pomagala za osobe s oštećenjem vida, koja je bila namijenjena svim zainteresiranim članovima Udruge. Prezentacija je održana u petak, 28. veljače u prizemlju Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici.


– Prezentaciju najnovijih pomagala za slijepe održali su predstavnici poduzeća Tifloglobus d.o.o. iz Čakovca. Ljudi koji čine tim u tvrtki imaju bogato iskustvo rada na ovom području kroz suradnju s različitim pojedincima, udrugama slijepih i ustanovama u zemlji i inozemstvu – ističu iz Udruge slijepih, dodajući kako je direktorica poduzeća, Otilija Sobočan, i sama slijepa osoba te da je prisutnima osobno ukratko predstavila sve aktivnosti koje njeno poduzeće radi s ciljem poboljšanja kvalitete života slijepih osoba, posebno vezano za prilagodbu svih pomagala na hrvatski jezik.

Članovima su bila predstavljena razna pomagala kao što su reproduktori zvuka, govorni obilježivači, pomagala za orijentaciju i kretanje i pomagala za kućanstvo (govorna kuhinjska vaga i kuhinjski toplomjer, čuvar mlijeka i slično), a ona su se, kako ističu iz udruge, jako svidjela članovima.

čitam...