SVI SVETI

COVID redari hodat će i križevačkim grobljima, promijenjena je tradicija polaganja vijenaca kod središnjeg križa

Epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije doktor Darko Radiček istaknuo kako je zabilježen velik porast oboljelih u zadnjih desetak dana.

13:42h
0
Sesvete SviSveti GrobljeKriževci
Ilustracija // Foto: Miroslav Stručić

Stožer civilne zaštite Grada Križevaca sastao se danas, a nakon novih odluka o epidemiološkim mjerama. Načelnik Mario Martinčević podsjetio je o kojim se mjerama radi, uputivši apel građanima da se svi koji žele organizirati okupljanje jave na stozercz@krizevci.hr s popisom sudionika i njihovim brojevima, čime će se lakše pronaći i suzbiti širenje izvora.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije doktor Darko Radiček istaknuo kako je zabilježen velik porast oboljelih u zadnjih desetak dana. Podsjetimo, na području županije evidentirano je 15 novih slučajeva zaraze. Trenutno je aktivno 140 slučajeva.

Tijekom vikenda brojni će građani povodom blagdana Svih svetih posjetiti groblja. Križevački Stožer ističe važnost nošenja maski, održavanja distance i higijenskih standarda. Kao što je slučaj u Koprivnici, tako će COVID-19 redari i na križevačkim grobljima kontrolirati pridržavaju li se građani mjera.

Kod središnjeg križa na križevačkom gradskom groblju uobičajeno je polaganje vijenaca majki poginulih branitelja, branitelja, Grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije i predstavnika političkih stranaka te molitva. Ove će se godine obilježavanje održati na drugačiji način radi izbjegavanja grupiranja građana. Svaka će delegacija vijence položiti prema određenoj satnici u vrijeme najmanje gužve na groblju. Župnik sv. Ane Stjepan Soviček doći će se pomoliti bez okupljanja građana.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci