Crna točka // Za popravak ograde kraj pruge na Zagrebačkoj nema novca

12:08h
0
Ograda je jedini štit između pruge i ceste, a vozači ovdje svako malo slijeću

Ograda vlasništvu Hrvatskih željeznica na Zagrebačkoj cesti u Koprivnici već gotovo godinu dana čeka svoj red na popravak.

Vremenske (ne)prilike, obilne količine snijega, kao i neoprezni vozači koji se svako malo slijeću s ceste zbog raznoraznih razloga učinili su svoje. Srećom, bez težih posljedica po život ljudi. Iako se prijašnjih godina problem rješavao ubrzo, ovaj je put reakcija mjerodavnih izostala.


Problem je bio istaknut i na jednoj od posljednjih sjednica Gradskog vijeća u prošlome sazivu. Tadašnja obnašateljica dužnosti gradonačelnika Vesna Želježnjak, sadašnja gradonačelnica, rekla je kako ima obećanje iz Hrvatskih željeznica kako će ograda biti popravljena s prvim proljetnim proljepšanjem vremena, no lijepo je vrijeme odavno stvar prošlosti, a novi snijeg pred vratima.

Na naš upit sada je odgovorila kako će kroz nekoliko dana imati sastanak s odgovornima iz Hrvatskih željeznica i vidjeti gdje je zapelo, no, prema riječima Davora Sabolovića, voditelja Sekcije Hrvatskih željeznica Koprivnica, stvari neće tako brzo krenuti putem željenog ishoda. Razlog je, naravno, novac.

– Popravak ograde uvršten je u plan nabave, no to je kompleksan posao. Napokon, nismo mi ti koji bi to trebali popraviti jer unutar organizacije spada u nadležnost drugih – kazao je Sabolović.

Dodaje kako i ‘cestari’ snose dio krivice, budući da nisu postavili odbojnike kako treba. Tako se dogodilo da je pokoji dio ograde stradao i prilikom prolaska ralice. Ipak, najveća je krivica na ‘padobrancima’.

– Pokušali smo iznaći rješenje da se ograda popravi novcem od polica osiguranja, budući da su je najviše oštetili vozači, ali nismo imali uspjeha – istaknuo je Sabolović.

Ipak, zaključuje, uskoro će imati neke radove u Kolodvorskoj ulici, pa će pokušati iskoristiti operativu i za taj izuzetno važan popravak, prije nego što se dogodi kakva tragedija.

čitam...