Socijalna samoposluga

Crveni Križ Koprivnica ponovno u akciji, za vikend donacije prikupljaju u centru Supernova

Nakon što su u ponedjeljak u KTC-u prikupili 70 kilograma hrane, sada je na redu najveći koprivnički šoping-centar.

09:44h
0
Crveni Kriz Koprivnica
Foto: Crveni križ Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa ovaj vikend organizira akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu u šoping-centru Supernova u Koprivnici. Akciju prikupljanja donacija njihovi će volonteri provoditi u subotu, 17. travnja, od 9 do 13 sati.

Volonteri će kupcima dijeliti letke s popisom potrebnih artikala i preuzimati donacije. U Socijalnoj samoposluzi trenutačno posebno nedostaju konzerve (mesne, riblje, paštete), brašno i riža. Iz Crvenog križa, stoga, pozivaju sve sugrađane i posjetitelje centra Supernova da doniraju prehrambene namirnice i higijenske potrepštine te tako pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Prikupljeni će artikli biti raspoređeni u pakete koji se potrebitima dijele u Socijalnoj samoposluzi jednom tjedno.

U prikupljanjima donacija te pakiranju i podjeli paketa sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica također poziva umirovljenike koji se žele pridružiti aktivnostima iz tog projekta da dođu u Klub umirovljenika. Riječ je o novouređenom prostoru u prizemlju poslovno-stambene zgrade na Trgu Eugena Kumičića 4 i umirovljenici tamo mogu doći svakog radnog dana od 10 do 12 sati.