VOLIMO VOLONTIRANJE

Crveni križ nastavlja s akcijama prikupljanja donacija za potrebite

Volonteri će dijeliti letke s popisom potrebnih namirnica kako bi oni koji žele učiniti dobro djelo znali što mogu donirati. 

14:12h
0
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ponovno organizira akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u sklopu projekta Volimo volontiranje. Ovoga puta akcija će se održati sutra, u robnom centru KTC (Ivana Česmičkog 15, Koprivnica), od 9 do 13 sati. Volonteri će dijeliti letke s popisom potrebnih namirnica kako bi oni koji žele učiniti dobro djelo znali što mogu donirati.

Kako javljaju iz Crvenog križa, nedostaju im brašno, sol, juhe, konzerve, keksi, kava, toalet papir i ostale raznovrsne prehrambene i higijenske namirnice. Mole građane da, ukoliko su u mogućnosti, doniraju nešto od navedenoga kako bi pomogli potrebitima.

Korisnicima Socijalne samoposluge paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama dijele se jednom tjedno, a prema Sporazumu između Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Grada Koprivnice pravo na pakete ostvaruju osobe s prebivalištem na području Koprivnice, korisnici su prava pomoći za podmirenje troškova stanovanja sukladno propisima Grada Koprivnice, nisu korisnici Pučke kuhinje te su stariji od 60 godina ili radno nesposobni.

čitam...