U SURADNJI SA ŽUPANIJOM

Crveni križ primio pakete za 500 obitelji od kompanije sa srcem, Bešvir: Podravka je snaga koja nosi naš grad i našu županiju

Zahvalu na donaciji pružio je i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratko Ljubić, a prisustvovala je i predsjednica županijskog Crvenog križa Dubravka Jaković. 

13:30h
0
Krunoslav Bešvir i Adela Sočev // Foto: Marko Dedić

Koprivničko-križevačka županija u suradnji s tvrtkom Podravka d.d. osigurala je prehrambene pakete za korisnike usluga gradskih društava Crvenog križa s područja Koprivničko-križevačke županije koji žive u teškim materijalnim uvjetima. Naglasak je postavljen na obitelji s više djece. Primopredaja donacije paketa koji će se raspodijeliti Crvenom križu u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu uoči Uskrsa – a koja uključuje 500 paketa Podravkinih prehrambenih proizvoda te 250 proizvoda dječje hrane – održana je danas u koprivničkom Crvenom križu.

Ravnateljica koprivničkog Crvenog križa Adela Sočev zahvalila je Podravci koja, prema njezinim riječima, ni za jedne blagdane ne zaboravlja na korisnike.

– Pomoći ćemo 500 obitelji na području cijele županije. Brojni će se volonteri uključiti u akcije podjele. Donacija je došla u pravi čas. Sve naše Socijalne samoposluge gotovo prazne, nitko ne može organizirati akcije doniranja. Hvala svima koji su pomogli – poručila je A. Sočev.

Adela Sočev // Foto: Marko Dedić

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren zahvalio se Podravci, siguran kako će uskrsni paket potrebitima puno značiti.

– Podravka je pokazala dimenziju koja se ovoga puta ne iskazuje kroz brojke koje oslikavaju poslovanje tvrtke. Podravka je oduvijek bila daleko iznad. Mislili smo kako je vrijeme Domovinskog rada posljednji put da Podravku promatramo u tome kontekstu, ali je očito kako je ovo vrijeme još jednom pokazalo koliko je socijalno osjetljiva kompanija koja pomaže kada treba. U svakom od razgovora kažu da samo zovemo kada trebamo pomoć – govorio je Koren.

Darko Koren // Foto: Marko Dedić

Nastavio je te pozvao i ostale, prvenstveno banke koje posluju u županiji, da se ne ustručavaju, već da se jave županijskom Stožeru i pruže pomoć.

Krunoslav Bešvir kao predstavnik Podravke potvrdio je kako se ona rado odaziva na akcije kojima se pomaže građanima.

– Dosta je humanitarnih aktivnosti koje se događaju. Podravka pozitivno odgovara na svaku od njih, trudimo se pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Nažalost, ovih dana broj takvih ljudi raste. Današnjom aktivnosti povezanoj s Uskrsom želimo pokazati ljudima da nisu sami, Podravka je snaga koja nosi naš grad i našu županiju. Uvijek je tu, spremna pomoći – rekao je Bešvir.

Krunoslav Bešvir // Foto: Marko Dedić

Napomenuo je kako se Podravkina Uprava na čelu s predsjednikom Marinom Pucarom, kao i širi menadžment Podravke i Belupa, nesebično odazvala akcijama te osobnim sredstvima pružila pomoć.

Zahvalu na donaciji pružio je i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratko Ljubić, a prisustvovala je i predsjednica županijskog Crvenog križa Dubravka Jaković.

Dodajmo kako je županijska pročelnica Melita Ivančić podsjetila kako je donacija lijekova, medicinskog alkohola i ostalih medicinskih potreptšina od strane Belupa stigla u koprivničku Opću bolnicu dr. Tomislav Bardek.