Čudo od ‘majstora’ // Pijan vozio bez vozačke pa napao policajce, sud ga globio s čak 10.200 kuna

07:49h
0
Ilustracija // Foto: Koprivnica.net

Nesavjesnost ili bolje rečeno glupost skupo je stajala 31-godišnjeg muškarca. Njega je policija u nedjelju oko dva sata iza ponoći zaustavila u automobilu u Kenđelovcu nedaleko od Svetog Ivana Žabna.

Policajci su se imali čemu čuditi. Najprije je utvrđeno da 31-godišnjak uopće nema vozačku dozvolu, potom je alkotestiranje pokazalo da je pod utjecajem alkohola od 2,1 promil, a sve je završilo “spektakularnim” potezom. Vrijeđanjem i omalovažavanjem policajaca. Kao, kako su se samo usudili zaustaviti ga na cesti i kako je moguće da ne znaju tko je on.


Policajci su 31-godišnjaka uhitili i “pospremili” ga u policijske prostorije na spavanje. Kada je došao k sebi, odveli su ga na Prekršajni sud u Križevcima.

Sudac za njegove ekshibicije nije imao previše razumijevanja. Naprotiv. Kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 10.200 kuna, zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije na šest mjeseci, od trenutka kada i ako uopće položi vozački ispit, te kaznom zatvora od 10 dana, uvjetno na osam mjeseci.

Više nego dovoljno da si o svemu malo promisli.

čitam...