EHF KUP

Dalek put i sat vremena s Thüringerom dijele Podravku Vegetu od polufinala, Saračević: Očekuje nas pakao, ne sumnjam u cure

Susret se igra u nedjelju, u 14 sati, u Nordhausenu.

15:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ispunjena dvorana koprivničke Gimnazije protekli vikend svjedočila je velikoj pobjedi Podravke Vegete u prvom susretu četvrtfinala EHF Kupa. Igračice trenera Zlatka Saračevića rezultatom 27-23 nadigrale su njemački Thüringer. No, odrađeno je tek pola posla. U nedjelju, u 14 sati, u Nordhausenu slijedi uzvratni ogled.


– Idemo na revanš, očekuje nas pakao: dug put, jak protivnik i neobičan termin. Želimo ići u polufinale, moramo biti spremni na sve  – najavio je Saračević.

Igračice Dejana Milosavljević i Korina Karlovčan potvrdile su riječi trenera. Kazale su kako će dati sve od sebe, i to s idejom kako zapravo nemaju prednost. Jedini je to način, smatra K. Karlovčan, kako izboriti prolaz. D. Milosavljević, pak, očekuje drugačiju utakmicu u kojoj će se Njemice možda bolje pripremiti za obranu kojom su ih Podravkašice iznenadile, a iz koje će prijetiti brzom tranzicijom.

Foto: Ivan Balija
Zlatko Saračević // Foto: Ivan Balija

– Svaka je utakmica druga priča. Obje će ekipe pokušati ispraviti pogreške. Bit će nadmudrivanja. Atmosfera je kod njih fenomenalna, ali nas gostujući teren nikad nije sputavao. Moramo odigrati veliku utakmicu. Svi mi hoćemo, želimo i vjerujemo. Pokazali smo da smo dobri. Ne sumnjam u cure ni sekunde. Idemo tamo da bismo otišli u polufinale – rekao je Saračević, objasnivši kako se angolska reprezentativka, nedavno pristiglo pojačanje, Azenaide Danila Jose Carlos kao brza igračica idealno uklapa u sastav, no razdoblje prilagođavanja podrazumijeva strpljivost.

Trener i proslavljeni hrvatski rukometaš očekuje agresivniji Thüringer protiv kojega ne smiju čuvati četiri pogotka jer će tada, rekao je, izgubiti s deset.

– Ne smijemo padati neovisno o tome bude li rezultat u plusu ili minusu – zaključio je Saračević.

EHF Kup, četvrtfinale, drugi susret, nedjelja 8. ožujka, 14 sati:

Thüringer – Podravka Vegeta

čitam...