Dalibor Grubačević predstavio glazbeni spot za odjavnu temu iz filma “Zajedno”

10:05h
0
Grubačević sa glazbenicima Markom Otmačićem (Zagrebački solisti) i Antalom Pappom (orkestar Freiburške opere)

Nakon što je na 19. Danima Hrvatskog filma u Zagrebu osvojio nagradu za najbolju glazbu u dokumentarnom filmu „Zajedno“ Nenada Puhovskog, Dalibor Grubačević, koprivnički skladatelj i orkestrator, odučio svoje uspješne glazbene brojeve izdati i na nosaču zvuka „ArtEdox“.

Ovih dana, Grubačević je široj publici predstavio i glazbeni spot za Odjavnu temu iz dokumentarnog filma „Zajedno“. U ovom video uratku, čiju režiju potpisuje Tomislav Horvatinović iz koprivničke NEXUS produkcije, osim samog skladatelja, pojavljuju se i Grubačevićevi suradnici iz Zagrebačkih solista i orkestra Freiburške opere. Važno je naglasiti kako je ovaj glazbeni spot jedan od rijetkih u Hrvatskoj, budući da se malo koji hrvatski skladatelj odlučuje za svoju orkestralnu glazbu snimiti i video te na taj način promovirati svoj rad.

Krunoslav Marić i Ivan Zečević iz Zagrebačkih solista sudjelovali su na snimanju spotaOvim netipičnim izletom, tj. izradom ovog spota, htio sam promovirati ovu vrstu programske glazbe koja je jako malo zastupljena, pa čak i zanemarena kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Odjavnu temu odabrao sam zbog melodičnosti skladbe i lakšeg približavanja ove vrste glazbe običnom slušatelju“, istaknuo je Grubačević.

U samu promociju orkestralne glazbe te Grubačevićevog rada uključio se i Aquarius records koji su na nosaču zvuka „ArtEdox“ izdali zapažene brojeve iz opusa Dalibora Grubačevića.