šikara

Damir Dukši revoltiran izjavama HŽ-a o održavanju sporne površine: Nije istina da kose travu tri puta godišnje, to je laž

Kazao je kako im štakori, gmazovi i zmije ulaze nam u dvorište, a svako ljeto buknu požari, sve zbog šikare koju se dovoljno ne održava.

12:00h
0
Foto: čitatelj

Pisali smo jučer o zapuštenoj zelenoj površini u Križevcima koja je u međuvremenu prerasla u šikaru, a koja pravi probleme Damiru Dukši i njegovoj obitelji. Više o tome OVDJE.

Kazao je kako im štakori, gmazovi i zmije ulaze im u dvorište, a svako ljeto buknu požari, sve zbog šikare koju se dovoljno ne održava. Potražili smo odgovor i kod nadležnih i Hrvatskih željeznica, uz čiju se prugu zemljište nalazi, a HŽ je kazao kako oni dva do tri puta godišnje održavaju površinu, što je izazvalo revolt kod Damira Dukšija.

– Moram demantirati Grad Križevce i HŽ zbog navedenih neistina. HŽ infrastruktura nije održavala navedeno zemljište u ulici Kalničke punte 15 sve do 2010. godine kada je buknuo veliki požar koji je oštetio borove i čemprese te je skoro zahvatio trafostanicu koju je JVP Križevci brzom intervencijom uspjela spasiti.

Od 2000. godine kada sam kupio navedenu kuću u HŽ su samo četiri puta pokosile navedeno zapušteno zamljište i to nakon moje prijave Državnom inspektoratu. Jednom su pokosili pet metara dalje od moje ograde, a jednom su provodili kontrolirano paljenje koje je naposljetku zapalilo i borove u mom dvorištu, kao i ogradu.

Navodim kako sam ranijih godina sam održavao navedeno zemljište u vlašništvu HŽ-a uz pomoć susjeda koji su istu obrađivali svojim poljoprivrednim strojem. HŽ ne kosi travu tri puta godišnje, ta izjava je najobičnija sarkastična laž kao i da grad Križevci nisu nadležni za navedeno zapušteno zemljište. Također napominjem kako ne bi nitko od gore navedenih poduzeo ništa po navedenom pitanju da im nisam zaprijetio kaznenom prijavom – poručio je Dukši.

 

 

 

Loading...