TEDxKoprivnicaLibrary

Za Dan grada očekuje nas TEDx konferencija koja inspirira i motivira, a mi vam poklanjamo ulaznice

Vjerujemo da će se i ovog puta tradicija uspješnih i ugodnih TEDx večeri nastaviti, a za to će najvećim dijelom biti zaslužni Matija Kolarić, Tomislav Velić, Mladen Kušec, Marija Križić, Vedran Beg, Tanja Rum i Danko Hečimović.

15:04h
0
TEDx // Foto: Matija Gudlin

Nakon osam uspješnih TEDxKoprivnicaLibrary konferencija, nastavlja se okupljanje inspirativnih pojedinaca koji će svoje govore održati u već dobro poznatom prostoru koprivničke knjižnice. Deveta TEDxKoprivnicaLibrary konferencija održat će se u subotu, 4. studenoga, u 18 sati na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

I ovog je puta, nažalost, broj posjetitelja ograničen te je za prisustvovanje konferenciji potrebno podići besplatnu ulaznicu. Ulaznice će biti dostupne u Odjelu za odrasle od 30. listopada.

Koprivnička publika do sada je imala priliku čuti TEDx govore koje je održalo čak 47 govornika, a koji su dijeleći svoje misli, spoznaje i ideje oduševili brojne posjetitelje.

Vjerujemo da će se i ovog puta tradicija uspješnih i ugodnih TEDx večeri nastaviti, a za to će najvećim dijelom biti zaslužni Matija Kolarić, Tomislav Velić, Mladen Kušec, Marija Križić, Vedran Beg, Tanja Rum i Danko Hečimović. U knjižnici će se predstaviti sedam govornika koji se međusobno u mnogočemu razlikuju no na jednu će večer dijeliti istu misiju – širenje vrijednih ideja.

Na drugu ovogodišnju koprivničku TEDx konferenciju dolazi Vedran Beg, sudionik Masterchefa koji je privremeno radio u našoj Obrtničkoj školi, a nakon uspješnog rada u srednjoj školi upisao fakultet gastronomije u Splitu. Kaže da kuha gdje god ga pozovu ili ide tamo gdje kuhanjem može pomoći. „Život je zabava, hrana užitak, a vi ste glavni akter ove priče“ – kaže Vedran, a na što točno misli saznat ćemo na skoroj konferenciji.

Marija Križić, nastavnica je zdravstvene skupine predmeta u Srednjoj školi Koprivnica te izbornog predmeta Hrvatskog znakovnog jezika. Intervenor je za gluhe i gluhoslijepe osobe, kao i volonterka u „Grupi za potporu dojenju – Slonići“ u Koprivnici. Interes javnosti probudila je projektom pjevanja na znakovnom jeziku, a ideju je realizirala s učenicima Hrvatskog znakovnog jezika „pjevajući“ pjesmu grupe Detour.

Tanja Rum i Danko Hećimović kao svestrani par koji gaji ljubav prema gastronomiji, fotografiji, književnosti, jogi i vrtlarstvu govorit će nam o odrastanju djeteta u drugačijem životnom okruženju, na što ih je potaknulo rođenje vlastitog sina Rujana. U govoru će se dotaknuti sve aktualnije rasprave o definiciji obitelji, dotaknuti se tema atomske obitelji, principa odgoja u velikim alternativnim zajednicama, obiteljskih zajednica Podravine i ideje permakulturnog načina života.

Mladen Kušec, hvaljeni pjesnik, književnik i novinar u svojem će govoru pokušati odgovoriti na pitanje zašto djeca danas ne znaju razgovarati i gledati u oči. Već godinama radi s djecom i primjećuje da njihov pogled luta. Luta li po prirodi, vidi li osmjeh na nečijem licu, suzu u prijateljevom oku ili razmišlja tko je što napisao ili objavio na internetu. Je li mu je mobitel često u ruci ili daljinski od televizora – pita se Mladen.

Tomislav Velić, diplomirani je socijalni radnik i predsjednik Udruge osoba s invaliditetom „Bubamara“ iz Vinkovaca. Aktivno je posvećen promicanju kvalitete života osoba s invaliditetom. Dolazi nam predstaviti priču koja je odjeknula Hrvatkom, „Buba bar“, u kojem su osobe s Downovim sindromom konobari. Svjestan činjenice kako je većina osoba s invaliditetom nezaposlena kroz ovaj projekt, Udruga im omogućuje integraciju u svijet rada.

Posljednji na našem popisu je Matija Kolarić koji se IT – om se bavi od svoje četrnaeste godine i vrlo brzo shvaća kako se od njega može i živjeti. Nakon uspješnog programiranja vlastitih aplikacija vrlo brzo otvara tvrtku i počinje suradnju s Googleom. Kaže da mu zarada nije cilj pa odlučuje prenositi znanje na druge tako što drži IT radionice u knjižnici i u Koprivničkom poduzetniku. Na ovoj konferenciji dotaknut će se „života“ i rada na darknetu – tajnom mjestu interneta za koje su potrebne šifre, posebni softveri i slične stvari da bi mu se pristupilo.

Nakon osam uspješnih događaja, danas možemo govoriti o svojevrsnoj koprivničkoj TED zajednici i upravo se zbog njihovog iskazanog interesa i vjernih sponzora, bogato TED iskustvo nastavlja. Ako želite provjeriti zašto ulaznice brzo planu i zašto je TEDxKoprivnicaLibrary tako popularan svakako idući ponedjeljak svratite u Odjel za odrasle i uzmite svoju ulaznicu.

Portal ePodravina.hr jedan je od sponzora, a za vas smo pripremili dvije ulaznice koje možete osvojiti ispunjavanjem obrasca koji se nalazi na dnu članka.

čitam...
Loading...