Velik događaj

Dan koprivničkih branitelja obilježit će veliki mimohod i otkrivanje spomenika na Florijanskom trgu, evo što se sprema

12:25h
0
spomenik braniteljima  mg
Spomenik braniteljima // Foto: Matija Gudlin

Ove će godine Dan koprivničkih branitelja i 25. obljetnica preuzimanja Vojarne biti obilježen posebno svečano uz svetu misu, polaganje vijenaca i velik mimohod te otkrivanje spomenika braniteljima.

U petak, 30. rujna, u 13 sati će se održati velik događaj za sve branitelje i njihove obitelji, svečano otkrivanje Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu.

Na ovaj je važan događaj, za sada usmeno, dolazak potvrdila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Svečanost povodom obilježavanja Dana branitelja počinje u 9.30 sati svetom misom  za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelja u Župnoj crkvi sv. Nikole u Koprivnici.

U 11 sati, u ime svih građana i udruga proizašlih iz Domovinskog rata delegacija grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i Kriznog štaba, položit će vijenac kod Križa života na prostoru bivše Vojarne Ban Krsto Frankopan.

Nakon polaganja vijenca, u 12 sati, od vojarne do Spomenika braniteljima, održat će se mimohod ratnih postrojbi HV-a, policije i udruga branitelja.

Najsvečaniji događaj na kojem će nazočiti brojni branitelji, članovi njihovih obitelji te članovi udruga je otkrivanje spomenika na Florijanskom trgu.

Iz grada je poslano više od 400 poziva na ovaj važan događaj za sve branitelje, a angažirani su i voditelji događaja, nastupat će vokalna skupina Kadenca, a himnu će izvesti mališani iz Osnovne škole Đuro Ester.

Uz čitanje imena svih stradalih i nestalih u Domovinskom ratu, otkrit će se spomenik.

Govore će održati predsjednica, župan, gradonačelnik, predstavnik Vlade te Ivica Jurenec, predstavnik odbora za branitelje.

Dan posvećen braniteljima završit će domjenkom i druženjem svih nazočnih u Domu mladih.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW