mjesec borbe protiv raka dojke

Dan ružičaste vrpce obilježava se u subotu ispred Gradske tržnice

Akciju u Koprivnici priređuje Udruga žena oboljelih od raka dojke ‘Nada’

12:20h
0
Dan ružičaste vrpce
Foto: Ivan Brkić

Čitav listopad posvećen je borbi protiv raka dojke. Tim povodom, prve subote u listopadu, priređuje se humanitarna akcija Dan ružičaste vrpce, čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke.

Ovu manifestaciju u Hrvatskoj, naime, organizira Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna. Akciju u Koprivnici koja će se održati u subotu, 1. listopada, ispred ulaza u Gradsku tržnicu, u vremenu od 9 do 12 sati, priređuje Udruga žena oboljelih od raka dojke ‘Nada’.

– Podjelom ružičaste vrpce i edukativnih materijala želimo skrenuti pozornost žena na važnost prevencije raka dojke i upozoriti ih na samopreglede i mamografiju u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke – napomenula je predsjednica Željka Zetović.

Spomenimo da u svijetu od raka dojke godišnje oboli 1,3 milijuna žena, a umre ih 458 tisuća. U europskim se zemljama svake dvije minute otkrije jedan slučaj raka dojke dok svakih šest minuta zbog te bolesti umre jedna žena. Smatra se da će od raka dojke oboljeti jedna od deset žena.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW