podržao i tucaković

Danas će se diljem Hrvatske u 17 sati oglasiti vatrogasne sirene u čast preminulom vatrogascu iz Velike Gorice

Ideju je podržao i Slavko Tucaković, glavni državni vatrogasni zapovjednik.

13:43h
0
Foto: Facebook

U Velikoj Gorici protekle nedjelje dogodila se tragedija za koju cijela Hrvatska dobro zna. U prijepodnevnim satima smrtno je stradao pripadnik JVP Velika Gorica Ivan Galeković. Posljednji ispraćaj ovog mladog vatrogasca zakazan je za danas u 17 sati.

Tuga koja se posljednjih dana nadvila nad vatrogasnu zajednicu neizmjerna je i vatrogasci diljem zemlje opraštaju se od prerano preminulog kolege. Na posljednjem ispraćaju bit će brojni vatrogasci, a na Facebook stranici Vatrogasci – Oni su naši Heroji, administratori su pozvali sve koji neće moći biti na pokopu da na poseban način odaju počast preminulom kolegi. Naime, u 17 sati diljem zemlje pale se sirene u sjećanje na Ivana Galekovića.

Ideju je podržao i Slavko Tucaković, glavni državni vatrogasni zapovjednik.

– Pozivam sve kolegice i kolege, da sutra u 17 h ispred svojih vatrogasnih domova, dislokacija, parkinga …. na jednu minutu upale rotacije i sirene na svojim vozilima, da tako odamo posljednju počast našem kolegi , bratu po vatri Ivanu Galekoviću… Vatrogasac nikad ne umire, on živi vječno u srcima onih koje je spasio… Molim, dijelite objavu da dođe do svih naših kolegica i kolega – stoji u objavi na stranici.