BACALI I DIMNE BOMBE

DANAS Maskirani torcidaši napali varaždinske policajce, neki su i ozlijeđeni

Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa.

20:28h
0
Torcida je u velikom broju bodrila hajdukovce u Koprivnici // Foto: Koprivnica.net

Iz Policijske uprave Varaždin javljaju kako je danas došlo do napada na policajce prilikom negometne utakmice 20. kola prve HNL između NK Varaždina i Hajduka.

Naime, na nogometnoj utakmici bilo je prisutno oko 5.100 posjetitelja, od čega 1.300
navijača Hajduka, odnosno Torcidaša.

– Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, na način da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe. Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine Torcida, koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički – stoji u priopćenju.

– Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo. U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile, odnosno tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima – nadalje stoji u priopćenju.

U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja. Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa.

čitam...