Pa ti sad znaj što učiniti

Danas nije lako biti konobarica, pogledajte zbog čega

12:10h
0
Ilustracija // Foto: Ingimage
Ilustracija // Foto: Ingimage

Policija je zbog davanja alkoholnih pića zasad samo upozorila konobarice u Novom Glogu i Svetom Ivanu Žabnu. Idući put, ako ponove prekršaj, zasigurno će biti drastičnije kažnjene.

U današnje vrijeme nije lako biti konobar(ica). S jedne strane gazde kafića traže profit, a sami gosti očekuju da će uvijek dobiti (alkoholno) piće koje su naručili, iako su već možda i previše popili. O (seksističkim) ispadima pijanih gostiju bolje i ne trošiti riječi. S druge strane, strogi su zakoni koji brane davanje alkoholnih pića (vidno) pijanim osobama.

Gdje je granica, kako procijeniti kome dati pivu ili gemišt, a kome ne. O tome će ovih dana vjerojatno intenzivno razmišljati i dvije mlade konobarice s križevačkog područja. Obje su, na sreću, kažnjene samo s pisanom mjerom upozorenja. Idući put, ako do njega dođe, vjerojatno ih očekuju puno drastičnije kazne.

Konobarica (28) u kafiću u Novom Glogu “nadrapala” je jer je jučer, u ponedjeljak, oko 18.40 sati 27-godišnjaku davala piti, iako je ovaj teturao i nerazgovijetno govorio. Policija je kod gosta tog kafića izmjerila 1,08 promila alkohola.

Njezinu 21-godišnju kolegicu po šanku policija je u prekršaju ulovila u kafiću u Svetom Ivanu Žabnu. Bilo je to jučer nešto prije 22 sata. Upozorenjem je kažnjena jer je 18-godišnjaku davala piti, iako je kasnije napuhao čak 2,16 promila alkohola.

čitam...