RENESANSNI FESTIVAL

Danas počinje najveća povijesno-turističko manifestacija, posebna će atrakcija biti glinene peći za taljenje rudače iz kojih će sukljati vatra

Također, već danas će se moći gubiti u pronalaziti u novoj senzaciji, velikom drvenom labirintu. 

11:53h
0
Renesansni festival
Foto; Ivan Brkić

Najveća turističko-povijesna manifestacija u ovom dijelu Europe počinje već danas! Koprivnica se na četiri dana vraća u renesansno doba, a bedemima će zavladati vitezovi, kraljevske dame, kmetovi, vile, alkemičari, gubavci, mušketiri i haramije…


Glavna tema ovogodišnje manifestacije je Željezo i tajne željeza, a neke od tajni bit će rasvijetljene na samom festivalu te će pokušati iz rude dobiti željezo, fascinantnim, stoljećima starim procesom.

Na bedemima se već naveliko grade peći za taljenje rudače iz kojih će sukljati vatra, što će biti posebna atrakcija za posjetitelje.

Obrada rudače
Obrada rudače // Foto: Ivan Brkić

– Upravo smo u procesu miješanja gline i izrade peći i kad zgotovimo u nju ćemo početi ćemo ubacivati i taliti rudu, što će posjetitelji već danas u večernjim satima moći vidjeti i doživjeti. Druga će peć u tom trenutku biti u procesu izrade – rekao nam je Ivan Valent, kustos koprivničkog muzeja.

Također, već danas će se moći gubiti u pronalaziti u novoj senzaciji, velikom drvenom labirintu.

Posjetitelji će moći razgledati i najveći srednjovjekovni sajam na kojem će zasigurno pronaći mnoštvo zanimljivosti i otkriti nešto što još nisu o znali o ovom minulom dobu.
Renesansni festival 2017
Renesansni bedemi iz zraka
Renesansni festival
Prelet iznad publike // Foto: Ivan Brkić
Renesansni festival
Foto: Ivan Brkić
DANAŠNJI PROGRAM FESTIVALA

19,00 – otvorenje manifestacije na Gradskim bedemima (Festung) (samo koprivničke viteške skupine i obrtnici)

  • – postavljanje srednjovjekovnog sajma (domaći obrtnici)
  • – viteška interaktivna radionica (gađanje lukom i strijelom)
  • – koprivnički mušketiri– vatreni show
  • – taljenje željezne rudače u glinenim pećima
  • – drveni labirint
  • – renesansna modna revija
  • – dječje renesansne igre i plesovi

Renesansni festival je prva manifestacija bez plastike, a jela i pića bit će posluživana u drvenim i keramičkim posudama. Konzumacija pića bit će moguća samo iz keramičkih krigli koji će se iznajmljivati na info punktovima te ugostiteljskim objektima, a nakon konzumacije moći će se vratiti na iste punktove uz povrat novca. Cijena najma velikog krigla je 25 kn.

čitam...