Dječji odjel koprivničke knjižnice

Danas se obilježava Međunarodni dan pismenosti, a slijede Jezični globus i Pričaonica

12:34h
0
Upisi u Pričaonicu su u tijeku // Foto: arhiva

Do 10. rujna roditelji još imaju vremena svojeg predškolca upisati u besplatnu Pričaonicu na Dječjem odjelu, koja se održava svakog ponedjeljka.

S današnjim Međunarodnim danom pismenosti, u 13.15 sati održat će se završna svečanost ovogodišnjeg pilot projekta Olimpijada čitanja 2016.

Naime, od 21. lipnja do 3. rujna učenici 3.a, 3.b i 3.c razreda OŠ Braća Radić čitali su naslove koje su za njih odabrale knjižničarke, a tijekom ove svečanosti djeci će u knjižnici škole Braća Radić biti uručene zahvalnice za sudjelovanje, te podijeljene medalje razredu koji je pročitao najviše knjiga.

U subotu, pak, Dječji odjel nastavlja s programom Jezični globus u sklopu kojeg će se održati radionica njemačkog jezika za djecu od 6 do 10 godina. Program traje od 10 do 10.45 sati u prostoru Dječjeg odjela, a besplatne se radionice provode jednom mjesečno s ciljem poticanja čitateljskih navika u djece i učenja stranih jezika.

U Dječjem odjelu mogu se posuditi i knjige na njemačkom jeziku, slikovni rječnici te vrećice s raznovrsnom knjižničnom građom za učenje stranih jezika. Radionice se provode u suradnji s nastavnicama njemačkog jezika, a ovaj put voditeljica će biti Tamara Gudlin Strahija.

Do 10. rujna roditelji još imaju vremena svojeg predškolca upisati u besplatnu Pričaonicu na Dječjem odjelu, koja se održava svakog ponedjeljka od 16.30 do 18 sati. Jedini preduvjet je članstvo djeteta u Knjižnici. Predbilježbe su moguće i na telefon 048/622-363 (kućni 105) te e-mailom na djecji@knjiznica-koprivnica.hr.

čitam...
Loading...