SEZONA PRED VRATIMA

Danas stigla zadnja pošiljka cjepiva protiv gripe, još nije zabilježen ni jedan slučaj ove bolesti

Moguće da će ove godine gripe biti manje zahvaljujući nošenju maski koje su dobra preventiva za sve kapljične infekcije - kaže doktor Radiček.

18:00h
0
Ilustracija // Twenty20

Na području Koprivničko-križevačke županije još nije zabilježen slučaj gripe, potvrdio nam je to danas Darko Radiček, rukovoditelj službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Građani su se počeli cijepiti protiv gripe od studenog, a danas je za potrebe naše Županije stigla posljednja, treća tranša naručenog cjepiva.

– Za sad nemamo nikakvih informacija ni prijava, niti od bolnice niti od liječnika obiteljske medicine o slučajevima gripe – kaže Darko Radiček te dodaje kako smo u svakodnevnoj općoj strci pomalo i zaboravili na gripu koja bi obično već početkom prosinca bila prisutna.

– Pokoji slučaj bio bi uvijek zabilježen i u prosincu iako službeno sezona gripe stiže u siječnju. Moguće da će ove godine gripe biti manje zahvaljujući nošenju maski koje su dobra preventiva za sve kapljične infekcije – kaže doktor Radiček.

Kako će građani razlikovati ukoliko se razbole je li riječ o gripi ili o zarazi koronavirusom,  pitamo.

– Bit će to vrlo teško, upravo zato smo inzistirali da se čim više ljudi ove godine cijepi protiv gripe kako bi od nje bar bili zaštićeni. Simptomi su vrlo slični i zato će bez testiranja ove dvije bolesti biti vrlo teško razlikovati – kazao je.

– Doba vijest je da nam danas stiže posljednja pošiljka naručenog cjepiva protiv gripe, sve je dogovoreno s obiteljskim liječnicima i oni koji se žele testirati to još uvijek mogu učiniti – poručio je Radiček.

čitam...