Dani Ivana Viteza Trnskog

13:21h
0

Podravsko-prigorski ogranak DHK u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom i Općinom Novigrad Podravski održava po drugi puta DANE IVANA VITEZA TRNSKOG.  Manifestacija se održava dva dana, 1. i 2. lipnja 2012.

U petak 1. lipnja u Galeriji Koprivnica održat će se u 11 sati otvorenje književne manifestacije nakon koje će odmah početi književno znanstveni kolokvij na temu PRINOSI IVANA VITEZA TRNSKOGA STANDARDIZACIJI HRVATSKOGA JEZIKA. U kolokviju sudjeluju dr.sc. Katica Ćorkalo Jemrić, prof.dr.sc. Ivo Pranjković i mr.sc. Božidar Petrač. Na kraju će se uručiti ovogodišnja nagrada „Ivan vitez Trnski“ za rukopis mladog autora.

U petak će se u jutarnjim satima u OŠ Blaž Mađer u Novigradu Podravskom biti održan književni susret s prošlogodišnjim dobitnikom Markom Gregurom kojom prilikom će biti predstavljena njegova nagrađena knjiga „Peglica u prosincu“. Istom prilikom će biti proglašeni najbolji literarni radovi učenika na  temu „Pišem pismo Ivanu vitezu Trnskom“.

U subotu 02. lipnja u 19 sati održat će se KNJIŽEVNA VEČER na kojoj će sudjelovati zbor Udruge žena Novigrada Podravskog, književnici članovi Podravsko-prigorskog ogranka DHK i učenici s najboljim radovima na temu „Pišem pismo Ivanu vitezu Trnskom“.

čitam...