Dani kruha u Ludbregu

Osnovnoškolci predstavili svojih ruku djelo

15:41h
0
Foto: Ludbreg.hr
Foto: Ludbreg.hr

Osnovna škola Ludbreg bila je domaćin Županijske smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje. Predstavile su se osnovne i srednje škole te odgojno-obrazovne ustanove.
Na licima učenika vidim radost, spremnost i veselje zbog ovoga događaja. Slavimo Dane kruha, što je pravi trenutak da se zapitamo što kruh predstavlja za sve nas. Ponekad mislimo da do kruha dolazimo jednostavno, odlaskom u pekaru, samoposlugu, međutim, iza toga stoji naporan rad i red – rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Prije otvorenja smotre, u 9 sati se služila sveta misa u ludbreškoj crkvi Presvetog Trojstva, a koju je predvodio biskup Josip Mrzljak.

Biskup je kazao kako mu je drago što postoji ovakva središnja svečanost, obzirom da se dani kruha obilježavaju u brojnim vrtićima, školama, te izrazio žaljenje što više ovakve smotre nema na nacionalnoj razini.

Župan Predrag Štromar pohvalio je veliki trud nastavnika, roditelja i djece u pripremi radova.
Ova prekrasna i bogata smotra kruha i plodova zemlje još jednom pokazuje svu raskošnost naših krajeva i sva bogatstva naših narodnih običaja. Smotra je prekrasna, vidi se djelo ljudskih ruku, djelo ne samo ove djece koja su tu, nego njihovih roditelja, koji brinu o tome da obitelj ima uvijek ono što treba – rekao je župan.

Kristina Stanko, ravnateljica OŠ Ludbreg, istaknula je kako ju posebno veseli zajedništvo i veselje koje obilježava ovu manifestaciju.
Prigodan kulturno-umjetnički program priredili su učenici i članovi KUD-a Anka Ošpuh.