PROSLAVA U PODRAVSKOM MJESTU

Dani općine Drnje slavit će se uz utakmicu legendarnih Dinamovih igrača, ali i nastupe popularnih tamburaša

Mještane očekuju lijepi dani i puno zabave.

18:30h
0
Dan općine Drnje
Dan općine u Drnju će se, kao i u drugim mjestima, i ove godine slaviti u skladu s epidemiološkom situacijom // Foto: Ivan Brkić

U Drnju će se uskoro slaviti. Pred mještanima ovoga mjesta je, naime, Dan općine. Dok je pandemija koronavirusa prošle godine odgodila brojne proslave, iste su se posljednjih mjeseci prilagodile aktualnoj situaciji. Tako će u 2021. biti i u Drnju, što nam je potvrdio načelnik općine Petar Dombaj.

Manifestacija u okvirima epidemiološke situacije imat će dvije glazbene točke. U subotu 4. rujna okupljene će zabavljati Tamburaški sastav Dangube, dok će dan kasnije zasvirati varaždinski sastav Elita band. I jedni i drugi svoje će instrumente primiti u 16 sati te pod šatorom svirati do ponoći.

Kako je želja da svatko može posjetiti barem jedan događaj, zabaviti se i tako zauvijek zapamtiti općinski rođendan, pripremit će hranu i zabavni park za djecu, dok će blagdan Male gospe obilježiti svetom misom.

Dan općine Drnje
Petar Dombaj // Foto: Ivan Brkić

U Drnju, dobro je poznato, važno mjesto ima Nogometni klub Tomislav. Stoga, s veteranima drnjanskog kluba prijateljsku utakmicu, u srijedu 8. rujna, odigrat će veterani zagrebačkog Dinama. Od poznatih lica u podravskome mjestu možemo očekivati, primjerice, Silvija Marića i Marka Mlinarića, s time da još nije sigurno tko će igrati, a tko doći kao gledatelj i tako uveličati Dan općine. Podsjetimo, pisali smo kako će Dinamo – ali ne veterani, već njihova glavna, seniorska selekcija – u Drnje doći sredinom studenoga kako bi uveličali 100. klupski rođendan.

A vrhunac općinskih dana, kao i uvijek, jest svečana sjednica koja će se održati u petak 10. rujna u 11 sati u Torčecu.

Dakle, mještane u Drnju očekuju lijepi dani i puno zabave.