vremenska prognoza

Dani pred nama izgledat će kao jesen, očekuje nas puno kiše

U srijedu će se padaline smiriti, a temperatura će se zadržati na 18 stupnjeva. U većem dijelu zemlje u drugom dijelu dana očekuje se poboljšanje biometeoroloških prilika, zbog čega će tegobe uzrokovane vremenom odmicanjem dana slabiti. Na krajnjem jugu zemlje zadržat će se nepovoljna biometeorološka situacija, osobito za reumatičare te osobe koje boluju od plućnih i krvožilnih bolesti.

18:30h
0
Foto: Matija Gudlin

Vrijeme pred nama više će sličiti na jesen nego na proljeće koje je u svom punom jeku, ali će temperature biti relativno visoke.

Subota će biti suha i oblačna s temperaturama do 18 stupnjeva. Samo će se na krajnjem jugu cijelog dana zadržati nepovoljne biometeorološke prilike, osobito za reumatičare, bolesnike od krvožilnih i plućnih bolesti. U ostalim će područjima u drugom dijelu dana doći do poboljšanja, pa će većina ljudi biti boljeg raspoloženja, a i bolesti će lakše podnositi.

U nedjelju nas očekuje slaba kiša s vedrim razdobljima i temperaturom do 21 stupanj. Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne. Meteoropati i kronični bolesnici će se osjećati bolje nego prethodnih dana i bit će boljeg raspoloženja. No, srčane i plućne bolesnike valja upozoriti na niske jutarnje temperature zraka.

Novi radni tjedan započet ćemo s kišnim razdobljima i temperaturom koja se neće popeti iznad 17 stupnjeva. Biometeorološke prilike će se pogoršati u odnosu na prethodni dan. No, u istočnoj i središnjoj Hrvatskoj će biti razmjerno povoljne, a razmjerno nepovoljne u ostalim područjima, gdje bi reumatičari, te srčani i plućni bolesnici mogli imati manje tegobe uzrokovane vremenom. Kod meteoropata je moguća nesanica i razdražljivost.

Utorak će biti nešto topliji, 20 stupnjeva, ali također s kišom. U većem dijelu Hrvatske će biometeorološke prilike biti razmjerno povoljne.

U srijedu se pojavljuje mogućnost grmljavine, temperatura će ići do maksimalnih 19 stupnjeva. Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne u cijeloj zemlji. Poboljšanje općeg stanja osjetit će kronični bolesnici, koji će lakše podnositi tegobe od kojih inače pate, a meteoropati će imati bolji san i raspoloženje.

U četvrtak će se padaline smiriti, a temperatura će se zadržati na 18 stupnjeva. U većem dijelu zemlje u drugom dijelu dana očekuje se poboljšanje biometeoroloških prilika, zbog čega će tegobe uzrokovane vremenom odmicanjem dana slabiti. Na krajnjem jugu zemlje zadržat će se nepovoljna biometeorološka situacija, osobito za reumatičare te osobe koje boluju od plućnih i krvožilnih bolesti.

Izvor: freemeteo.com.hr

čitam...
Loading...