Vesela manifestacija

DANI SVETE ANE Slavna zlevanka, raspjevana atmosfera, biciklijada i druženje u predivnoj prirodi idiličnog mjestašca

Proslava dana Svete Ane završit će kazališnom predstavom "Kajbare" Mladena Medaka - Gage koja će se održati u nedjelju, 26. srpnja u 20 sati.

17:30h
0
Dani Svete Ane - Svetojanska zlevanka
Foto: djurdjevac.hr

Poznati Dani Svete Ane u mjestašcu Sveta Ana iduće subote, 18. srpnja, još će jednom privući brojne posjetitelje.

Već u 10 sati kreće biciklijada od Trga sv. Jurja do Svete Ane, a marljive članice Udruge žena Svetojanke od ranog će jutra za posjetitelje početi s pripremom fine i nadaleko poznate svetojanske zlevanke.

Pripremljena od kukuruznog brašna izmljevenog na vodeničnom kolu uz potok Svetojančan te izmiješena vodom s izvora kojem Svetojančani pripisuju okrepljujuća, pa i afrodizijačka svojstva, zlevanka je najpoznatiji svetojanski gastronomski proizvod. Njome se članice Udruge žena Svetojanke ponosno predstavljaju na svim turističkim sajmovima i rado je nude svim posjetiteljima Svete Ane.

– Ovo su 13. po redu dani zlevanke koji se održavaju kod vodenice u Svetoj Ani. Najavljen je dolazak članova nekoliko prijateljskih udruga. Za veselu i raspjevanu atmosferu kod vodenice biti će zadužen Franjo Barić – rekao je Veljko Miletić.

U nedjelju će biti organizirano predavanje “Sveta Ana u 18. i 19. stoljeću”, koje pripremaju đurđevački pjesnik i istraživač zavičajne povijesti Vladimir Miholek te mladi đurđevački povjesničar Nikola Cik.

Dani Svete Ane nastavljaju se svečanom sjednicom Mjesnog odbora Sveta Ana u petak, 24. srpnja u 20 sati te svečanom svetom misom u nedjelju, 26. srpnja u 11 sati.

Proslava dana Svete Ane završit će kazališnom predstavom “Kajbare” Mladena Medaka – Gage koja će se održati u nedjelju, 26. srpnja u 20 sati.

čitam...