Dani travnjaka privukli oko pet tisuća posjetitelja

09:56h
0

100511-danitravnjaka-mSudeći po broju izlagača i posjetitelja protekla dva dana na koprivničkom sajmištu, malo tko bi mogao povjerovati da je 14. poljoprivredni sajam ‘Dani travnjaka’ održan u vremenu ekonomske krize i besparice. Da je to bilo do sada najuspješnije izdanje županijskog sajma slažu se i organizatori, kaže nam Gordana Kotrščak iz Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

– Na sajmu smo imali do sad najveći broj izlagača, njih čak 118, a razgledalo ga je oko 5.000 posjetitelja. Zabilježena je i dobra prodaja poljoprivredne mehanizacije te ostalih izloženih proizvoda. Sve to govori u prilog činjenici da su se ‘Dani travnjaka’ etablirali kao značajna manifestacija za promociju poljoprivredne proizvodnje, kako proizvođača s područja naše županije, tako i iz cijele Hrvatske, rekla je G. Kotrščak.

Sajam su popratili i uspješni dodatni sadržaji. Na 3. Bambino kupu, natjecanju malih budućih stočara, spretnost u vođenju telića pokazalo je 23 djevojčice i dječaka, a među 12 kosaca prijavljenih za natjecanje u ručnoj košnji trave, na Varoškoj grabi najbolji je bio Dragutin Grobenski iz Jagnjedovca.