Završena saga o stanu

Danica Pavlić sporazumno povratila stan izgubljen ovrhom zbog duga za stambenu pričuvu

Nakon puno lobiranja, molbi i zajedničkog truda i susretljivosti, stranke su međusobno privatno sklopile sporazum, dok je zakonski dio proveden izuzev toga, u skladu sa zakonom. Kupac stana inzistirao je na ugovoru o tajnosti, poručila je telefonski odvjetnica S. Dušić Poljak.

16:42h
0
Danica Pavlić dobila je svoj stan natrag // Foto: Privatna arhiva

Neugodna situacija koja je zatekla Danicu Pavlić po povratku iz Njemačke, gdje je na privremenom radu, u njen koprivnički stan, napokon je razriješena i to ne zahvaljujući pravnom sustavu, koliko međusobnoj suradnji i dogovoru umiješanih strana.

Podsjetimo, kako je tad doznala, zbog neplaćenog duga od 1400 kuna za stambenu pričuvu iz 2011. godine, Daničin stan u zgradi poznatoj kao Muslimanka u ulici Frana Galovića, prodan je na dražbi za 146 tisuća kuna. Kako je tad tvrdila, ona nikad nije dobila nikakve obavijesti ni opomene o dugovanju te je u to vrijeme kao slamka spasa obrane, postojala mogućnost da su joj računi odnosno opemene dolazile na bivšu adresu u Vinodolskom odvojku.

Je li to na kraju pomoglo i koji je ishod pravne bitke, Daničina odvjetnica Sonja Dušić Poljak nije htjela komentirati jer ih, kako nas je izvijestila, veže ugovor o tajnosti s kupcem stana.

– Riješili smo problem, sve je dogovoreno i realizirano te je gospođa Danica dobila svoj stan natrag. Nakon puno lobiranja, molbi i zajedničkog truda i susretljivosti, stranke su međusobno privatno sklopile sporazum, dok je zakonski dio proveden izuzev toga, u skladu sa zakonom. Kupac stana inzistirao je na ugovoru o tajnosti pa se u skladu sa sporazumom s kupcom, ne mogu izjasniti o detaljima – poručila je telefonski odvjetnica S. Dušić Poljak.

Ipak, i osoba koja je kupila stan, ukratko se izjasnila o ishodu situacije.

– Od početka sam bila za to da joj se vrati stan, no moralo je sve proći kroz sudsku proceduru. Međutim, gospođu ne smatram žrtvom jer si je sama kriva za nastalu situaciju i ovoga je puta imala sreće što sam savjesna – kaže kupac stana koji je Danici izašao ususret.