konferencija

Danima cikloturizma nastoje se stvoriti novi sadržaji, Ludbreg postaje privlačna turistička destinacija

Projekt je pokrenulo varaždinsko poduzeće SPOT d.o.o. kroz cikloturistički brand Trail-Full Cycling Experience specijalizirano za razvoj inovativnih i održivih turističkih proizvoda.

14:28h
0
Foto: Aleksandar Horvat

Ovogodišnja konferencija “Dani cikloturizma 2020” održala se u Ludbregu, a posvećena je razvoju održive, rastuće i iznimno vrijedne grane turističke industrije, i to sportsko-pustolovnom turizmu.


Projekt je pokrenulo varaždinsko poduzeće SPOT d.o.o. kroz cikloturistički brand Trail-Full Cycling Experience specijalizirano za razvoj inovativnih i održivih turističkih proizvoda.
Na konferenciji su se okupili predstavnici institucija, ministarstava, sustava turističkih zajednica, agencija, ponuđača usluga i popratnih proizvoda te stručnjaka za promociju, marketing i branding, ali i inozemni subjekti koji Hrvatsku otkrivaju europskom cikloturističkom tržištu.
– Za nas je ovo vrlo važan projekt preokretanja i preusmjeravanja naše turističke strategije u jednu suvremenu priču – outdoor Ludbreg i početak razvijanja strategije. Iskoristili smo ovaj trenutak koji je specifičan u svijetu gdje se ljudi sve više okreću vanjskim aktivnostima, boravku na svježem zraku, jer je to puno sigurnije i puno zdravije. Našu ludbrešku cikloturističku priču predstavljamo kroz ove Dane cikloturizma – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.
Dodao je i kako očekuje da se Ludbreg pozicionira kao ozbiljna outdoor destinacija na sjeveru Hrvatske koja može privući cikloturiste iz susjednih zemalja.
– Predstavljamo šest biciklističkih ruta, a važno nam je da kroz medijsku promociju dobijemo što više turista. Uz ovu aktivnost uskoro ćemo predstaviti hiking rute i kayaking rutu na Bednji i Dravi i na taj način upotpuniti turističku ponudu i stvoriti nove turističke sadržaje – kaže.
Ludbreg ima veliki potencijal, a postoji i sve veća potražnja za ovakvim sadržajima. Posljednjih godina puno je uloženo kako bi postao i turistička destinacija.
– Grad je prepoznat kao centar svijeta i euharistijsko proštenište, a cikloturizmom i cijelom outdoor pričom obogaćujemo našu ponudu. Započet ćemo i gradnju otvorenog bazena, autokampa, kampa za osobe koje su okrenute prirodi, vjerujemo da ćemo osigurati potpore i u tome uspjeti – zaključuje gradonačelnik Bilić.
Jedan od pokrovitelja konferencije je i Ministarstvo turizma i sporta.
Foto: Grad Ludbreg
Foto: Grad Ludbreg

čitam...