Danska kraljica oduševljena ručkom u Štaglju

18:39h
0
Zajednička fotografija danske kraljice Margarete II i princa Henrika s Podravkinim kuharima i konobarima nakon svečanog ručka u Gastronomskom centru Štagelj // Foto: Podravka

Danska kraljica Margareta II i njen suprug princ Henrik svoj su posjet Koprivnici u četvrtak završili svečanim ručkom u Gastronomskom centru Štagelj u Starigradu.


 

Podravkini majstori kuhinje obavili su odličan posao, jer je kraljica bila oduševljena domaćim delicijama u posebnom ambijentu Štaglja.

Izvori iz Podravke javljaju nam da se danski kraljevski par na ručku zadržao oko sat i pol, što je bilo dulje od vremena predviđenog protokolom.

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić kraljici Margareti II darovao je posebno izrađenu knjigu recepata, a kraljica se nakon ručka fotografirala s Podravkinim kuharima i konobarima.

Za predjelo je poslužen podravski carpaccio s ribanom prgicom na lisnatoj salati s bučinim uljem i vinskim octom, a potom je uslijedila gusta juha od heljde s vrganjima i domaćim kiselim vrhnjem.

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić predao je kraljici Margareti II posebno izrađenu knjigu recepata // Foto: PodravkaNakon toga serviran je file smuđa u kukuruznom brašnu na podlozi od kelja i prosene kaše, a zatim je na stolove stigla maštovita rolada od mladog kopuna sa đumbirom i nadjevom od koprive u umaku od kestena, uz gratinirani pire od krumpira, mrkve i komorača te salatu mimoza.

Glavno jelo bila je šumska čarolija. Riječ je o mariniranom jelenjem fileu u umaku od šumskog voća i crnog vina sa zlatnim dukatima od riže. Uz to je poslužena Podravska jesenska salata (zelje, paprika, mrkva, celer).

Visokim gostima ponuđena su i vrhunska vina domaćih proizvođača; Sauvignon Matočec 2013, Zeleni silvanac Orahovica 2011, Graševina Mitrovac 2013 te Zlatan plavac grand cru 2009.

 

čitam...