ČITAJ MI

Darivanjem slikovnice u koprivničkoj knjižnici uključite se u nacionalnu akciju

Prikupljene će proslijediti djeci u ustanovama i sličnim privremenim smještajima u kojima se nalaze djeca s područja Banovine, područja pogođenog potresom.

10:59h
0
Foto: Ivan Balija
U Gradu bi voljeli riješiti pitanje koprivničke Knjižnice i čitaonice // Foto: Ivan Balija

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica uključena je u akciju Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj koja je dio nacionalne kampanje Čitaj mi, a održava se povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom koji se obilježava 14. veljače.

Na Dječjem odjelu koprivničke knjižnice, stoga, možete pokloniti novu ili korištenu slikovnicu. Oni će, potom, prikupljene proslijediti djeci u ustanovama i sličnim privremenim smještajima u kojima se nalaze djeca s područja Banovine, područja pogođenog potresom.

– Ovom akcijom željeli bismo prikupiti što više slikovnica i knjiga za djecu koja su se ne svojom voljom našla u nekim nepredvidivim, teškim životnim situacijama kako bismo ih razveselili i pokazali da mislimo na njih i suosjećamo s njima. Isto tako pobuditi ljubav prema darivanju, ali najbitnije – poučiti ih koliko je čitanje važno za njihov svakodnevni život i cjelokupni razvoj – poručuju iz koprivničke knjižnice.