kandidat za četvrti mandat

Darko Koren: Biti župan za mene nikad nije bio običan posao, u vrijeme pandemijske krize, u našu se Županiju ulaže najviše u Hrvatskoj

Za mene postoji pristojna Hrvatska i ona druga. Možemo se razlikovati, smijemo i trebamo imati različita mišljenja i prioritete, ali temeljno dostojanstvo svake osobe nikad ne smije doći u pitanje, kaže Koren.

10:05h
0
koren
Darko Koren

Aktualni župan Darkom Korenom, koji ide po novi mandat na čelu županije, govorio je o aktualnim županijskim temama.

Odakle motivacija za još jedan mandat?

Da zaokružimo jedan razvojni ciklus kako u prometu, tako i u obrazovanju i zdravstvu, ali više od svega da u ova neizvjesna vremena ljudima omogućimo sigurno i stabilno okruženje i nastavimo razvoj.

Najbolja i najgora stvar u protekle četiri godine?

Najbolje je to što se upravo u krizi koja je globalna, uzrokovana virusom, u Koprivničko-križevačkoj županiji ulaže najviše od svih regija u Hrvatskoj. Najgore? Neočekivana pandemija i sve posljedice – na živote, zdravlje, ekonomiju…

Ključne inicijative za budućnost?

Prometno ćemo povezati našu županiju sa Zagrebom i Europom u narednom mandatu, ali ono što vidim kao posebno važno za budućnost su ulaganja u obrazovanje. Uz Centar kompetentnosti iz elektrotehnike i računalnstva, gradnju dvorana u općinama i obnovu škola, planiramo i uspostavu centara kompetentnosti iz područja građevine i poljoprivrede.

Turizam u Koprivničko-križevačkoj županiji?

Imamo veliki potencijal za razvoj kontinentalnog turizma i u to ćemo područje sigurno uložiti. Dvorac Inkey u Rasinji samo je jedan korak u stvaranju jedinstvenog doživljaja za turiste koje ćemo privući.

Dugo ste u politici – odakle motivacija za još jedan mandat?

Za mene ovo nikada nije niti bio običan posao, za mene je Županija oduvijek bila naš zajednički dom, a politika način rješavanja konkretnih problema ljudi.

Koliko vam je svjetonazor važan?

Za mene postoji pristojna Hrvatska i ona druga. Možemo se razlikovati, smijemo i trebamo imati različita mišljenja i prioritete, ali temeljno dostojanstvo svake osobe nikad ne smije doći u pitanje. Bilo kakvi ekstremi mi nisu prihvatljivi. Ideološki i prometno ja vozim po desnoj strani, ali ne zamjeram ni Englezima koji voze po lijevoj strani.

Što vas opušta?

Fizički rad, košnja trave recimo, dvaput godišnje tenis i partija bele s prijateljima.

Vino, pivo ili nešto treće?

Čaša dobrog bijelog vina.

Što kažete o protukandidatima?

Živimo u demokraciji, imamo izbore, svatko treba moći ponuditi što ima. Sasvim je nevažno što mislim o protukandidatima, važno je što misle građani koji će u nedjelju izaći na birališta.

Što nudite svojim na ovim izborima, koja je vaša ponuda za naredni mandat?

Povezana i uspješna županija koja se kontinuirano i sigurno razvija i postaje sve poželjnije mjesto za život i rad. Iznadprosječna zdravstvena skrb i obrazovanje. I u ova neizvjesna vremena – sigurnost za svakog stanovnika naše županije.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!
Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW