Darko Ledinski objašnjava: zašto je Kukuriku koalicija u Plan 21 uvrstila gradnju hidroelektrana

13:32h
0
Darko Ledinski // Arhiva Koprivnica.net

Kukuriku koalicija je u svom izbornom programu Plan 21, u poglavlju energetike pobrojala elektrane koje smatra nužnim izgraditi u Hrvatskoj. Među njih 12 navedena je i gradnja dviju hidroelektrana na Dravi. Zašto su se odlučili na ovakav potez, s obzirom da je ovdašnja javnost vrlo jasno rekla da je protiv takvih projekata jer mijenjaju ekosustav, pitali smo predsjednika županijske organizacije SDP-a Darka Ledinskog. 

„U planu 21 nalazi se i niz vrlo provokativnih stvari jer naš Plan 21 nije plan dodvoravanja građanima, nego prilika da otvoreno razgovaramo o svim stvarima. I da budem sasvim jasan. Dakle HE na Dravi Molve 1 i Molve 2 neće biti građene ako struka, udruge i ekolozi kažu da za takvim kapitalnim projektima u energetici nema potrebe.“

 

Pri tome će, kaže Ledinski, presudnu ulogu imati mišljenje – ne stručnjaka energetskog lobija iz HEP-a već naputci nezavisnih i objektivnih stručnjaka. Podsjetio je da se u Planu 21 puno inzistira na  energetskoj efikasnosti, što se u Koprivnici već provodi.

Tekst: Radio Drava